Hyökkääjä Berat Sadik pelasi vahvan sarjakauden Kyproksen pääsarjassa Doxa Katokopiasissa. 30 ottelussa kolossaalinen kärkimies paukutti 18 maalia. Vahvat otteet Kyproksella poikivat 31-vuotiaalle Sadikille kutsun takaisin A-maajoukkueeseen yli kahden ja puolen vuoden tauon jälkeen, kun Huuhkajat kohtaa tiistaina Romanian vieraissa ja Valko-Venäjän lauantaina Tampereella.

Kymmenessä A-maaottelussa pelannut Sadik odottaa otteluita innolla ja toivoo saavansa vastuuta.

– Olen ollut paljon Huuhkajien tapahtumissa mukana, mutta en ole välttämättä päässyt niin hirveästi kentälle. Itselleni tämä on kuitenkin aina ollut iso juttu, varsinkin nyt muutaman vuoden tauon jälkeen. Moni oli jo valmis teilaamaan koko urani, Sadik sanoo SuomiFutis-sivustolle.

192-senttinen hyökkääjä sai tärkeitä onnistumisia menneellä kaudella.

– Jos vertaa vaikka vuoden takaiseen, niin tilanne on aika lailla erilainen. Positiivisesti erilainen. Vuosi sitten kesällä minulla oli kaksi vuotta alla ilman maaleja ja ilman suuria minuutteja. Nyt kumpiakin on tullut erittäin hyvin. Sen myötä sain tämän maajoukkuekutsun, josta olen erittäin iloinen.

Kaudella 2014-2015 Sadik oli elämänsä vedossa, kun mies iski maaleja tasaiseen tahtiin Sveitsin liigassa FC Thunin paidassa. Tuolloinen Huuhkajien päävalmentaja Mixu Paatelainen ei nähnyt kuitenkaan käyttöä Sadikille.

– Koin, että olin silloin huippukunnossa ja pelit kulki Sveitsissä erittäin hyvin. Mielestäni olisin pystynyt antamaan maajoukkueelle paljon. Mixulla oli kuitenkin oma mielipiteensä ja minulla omani. Ei minulla silti mitään häntä vastaan ole. Näimme asiat vain erilailla. Olin urani parhaassa vedossa, joten olisin pystynyt auttamaan joukkuetta. Pelasin säännöllisesti hyvällä tasolla.

– Kyllä se turhautti rehellisesti sanottuna. Hinku pelaamaan oli kova, mutta en pystynyt vaikuttamaan asiaan enempää. Nyt se aika on kuitenkin mennyttä.

Menneitä ovat myös ennen Doxaan siirtymistä pelatut kaudet Venäjän liigan Krylja Sovetovissa, jossa Sadikilla oli todella vaikeaa syksystä 2015 aina viime kesään asti. Kuin kohtalon ivana ura Venäjällä kääntyi laskuun juuri maajoukkuepelissä tapahtuneen loukkaantumisen vuoksi.

– Se reissu meni alusta asti pieleen. Menin sinne sarjan alkamisen jälkeen ja minulla ei ollut pre-seasonia alla. En ollut valmis hyppäämään heti kentälle ja puhuimme siitä asiasta. Pikkuhiljaa aloin saamaan minuutteja vaihtopelaajana, jonka jälkeen pääsin myös avaukseen. Ehdin pelata pari peliä avauksessa, kunnes tuli maajoukkuetauko. Minulle tuli sitten Kreikkaa vastaan loukkaantuminen ja jouduin pariksi kuukaudeksi sivuun.

Seura yritti päästä Sadikista eroon.

– Se oli huonoa tuuria. Sen loukkaantumisen aikana minulle ilmoitettiin, että alku ei ole lähtenyt riittävän hyvin ja he haluavat purkaa sopimuksen. Minä en kuitenkaan suostunut siihen. Sen jälkeen loppuaika siellä menikin siihen, että elättelin vain toivoa, että tilanne muuttuisi. Se ei kuitenkaan muuttunut. Paikasta jäi kuitenkin positiiviset fiilikset. Viihdyin siellä hyvin ja tykkäsin kaupungista, mutta ne pelihommat eivät vain sujuneet, Sadik kertaa.

Huuhkajien tiistai-illan Romania-ottelu on nähtävissä Viaplay Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssä.