Juha Malinen antoi arvionsa KuPS-sensaation A-maajoukkuedebyytistä – tiistaina paluu leipätyön äärelle

© Kuva: Juha Tamminen

Veikkausliigan kenties puhutuin pelaaja, Rasmus Karjalainen, pukee jälleen KuPS-paidan ylleen tiistaina, kun joukkue isännöi Ilvestä. Kymmenen maalia alkukaudella tykittäneellä hyökkääjällä on alla debyytti Suomen A-maajoukkueessa, kun nuorukainen pelasi viime viikolla Romaniaa ja Valko-Venäjää vastaan.

Suomen U21- ja U19-maajoukkueiden päävalmentaja Juha Malinen uskoo, että Karjalainen jatkaa Veikkausliigassa siitä mihin jäi.

– Rasseen tuollaiset kokemukset eivät ainakaan negatiivisesti vaikuta. Tunnen hänen taustansa todella hyvin. Hän on sellainen rehti ja rehellinen kaveri, joka on ansainnut kaiken tämän nähdyn omalla työllään, Malinen kehuu SuomiFutis-sivustolle.

Karjalainen pelasi lauantaina lähes täyden ottelun Valko-Venäjää vastaan, jossa hän syötti ottelun voittomaalin. Pelirasitus voi näkyä 22-vuotiaan otteissa, sillä päiviä pelien väliin kertyi vain kaksi.

– Se voi olla. Hän oli uudessa paikassa uusien ihmisten kanssa viikon ajan, joten se keskittyminen ei välttämättä ole ihan paras mahdollinen. Hänkin on vain ihminen, vaikka maaleja tekeekin, Malinen naurahtaa.

Malinen oli todella tyytyväinen Karjalaisen otteisiin Huuhkaja-paidassa.

– Se ennakkoluulottomuus kentällä kuvasti hyvin hänen luonnettaan. Tuntui, että hän olisi ollut kauemminkin noissa kuvioissa mukana. Peliesitykset olivat kiitettävää tasoa. Häneltä nähtiin energistä peliä ja hän toteutti niitä asioita, joita valmentaja varmasti halusi nähdä.

KuPS ja Ilves lähtevät tiistain otteluun mielenkiintoisista lähtökohdista. KuPS tarvitsee pisteitä, jotta sarjakärki HJK ei pääse karkuun. Ilves puolestaan pääsisi voitolla kuopiolaisten kantaan. Malinen uskoo, että edessä on taktinen ottelu.

– Ottelussa kohtaavat kaksi hyvin valmennettua joukkuetta. Molemmissa seuroissa näkyy se pitkäjänteinen hyvin organisoitu työ ja kumpikin on satsannut nuoriin pelaajiin.

– Molemmat joukkueet pelaavat aktiivisesti ja valmentajat kykenevät tekemään muutoksia kesken ottelun, Malinen arvioi.

Ne pelaajat, jotka eivät olleet maajoukkueiden matkassa, saivat hyvän ajan harjoitella ja palautua alkukauden rasituksista.

– Kyllä sen luulisi näkyvän energisyydessä. Keli ei ole liian kuuma ja pelaajat ovat saaneet levätä, valmentajalegenda sanoo.

Jesse Happonen


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!