JUURI NYT: Espanja nimitti uuden päävalmentajan – todellinen espanjalaislegenda

© Kuva: Getty Images

Espanja on nimittänyt uuden päävalmentajan, joka korvaa tehtävässä Julen Lopeteguin.

MM-projektin ajan Espanjan päävalmentajana toimii Fernando Hierro. Hän toimi tähän asti Espanjan jalkapalloliiton urheilupuolen johtajana.

Lopetegui sai potkut aiemmin tänään. Potkujen syynä oli Real Madridin kanssa tehty sopimus, josta Real Madrid tiedotti eilen. Espanjan jalkapalloliiton puheenjohtaja Luis Rubiales oli kuulemma saanut tietää sopimuksesta viisi minuuttia ennen kuin Real Madrid julkisti asian (lue Rubialesin kommentit Lopeteguin potkuista tästä).

Hierro muistetaan pelaajauraltaan etenkin Real Madridista, jota hän edusti vuodet 1989-2003. Hierro pelasi Real Madridin paidassa 584 ottelua ja iski topparille hämmentävät 123 maalia. Espanjan maajoukkueessa Hierro pelasi 89 ottelua ja teki sielläkin 29 maalia. Hierro toimi maajoukkueen kapteenina vudet 1998-2002.

Valmennuskokemusta Hierrolla on Málagasta, Real Madridista ja Real Oviedosta. Real Madridissa hän toimi Carlo Ancelottin apuvalmentajana kaudella 2014-15.

Hierro ja Rubiales pitävät tänä iltana lehdistötilaisuuden Venäjällä.

Eurooppa-liigan finaalissa vedetään tunteella! ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️