Maalitilinsä Huuhkajissa avannut Jere Uronen: ”Kaikki paineet pois hartioilta”

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Suomi nautiskeli lauantaina 2-0-voiton Valko-Venäjästä Tampereen Ratinassa Kansojen liigan kenraaliharjoituksessa. Ottelu jätti katsojille hyvän maun Huuhkajien pelistä, sillä voittajasta ei ollut mitään epäselvyyttä.

Suomen maalit tekivät Jere Uronen ja Mostagh Yaghoubi, joille osumat olivat A-maajoukkueuran ensimmäiset.

Vasemman laitapuolustajan tontilta maalintekoon noussut Uronen oli iloinen mies ottelun jälkeen.

– Tosi kiva tehdä maali, vaikka se ei ole mikään pakin ykkösprioriteetti. Se oli kiva plussa, joka vapautti meidän peliämme hyvin. Saimme ajoissa kaikki paineet pois hartioilta ja jalka rupesi liikkumaan vieläkin paremmin. Valko-Venäjän peli meni myös siitä vähän sekaisin, turkulaispuolustaja iloitsi.

Belgian liigassa KRC Genkin paidassa pelaava Uronen oli todella tyytyväinen ottelun antiin.

– Saimme pelirohkeutta ja viimeisellä kolmanneksella pystyimme tosi hyvin murtautumaan. Meillä oli ylhäällä tosi paljon liikkeitä. Välillä sä teet pystyliikkeitä, mutta sitten et saa palloa.

– Sellaista se on, mutta ilman niitä juoksuja emme pysty murtautumaan. Se oli meidän isona teemana ja nyt se toteutui tosi hyvin. Tästä pitää ottaa nyt hyvät jutut mukaan, jotta voimme olla vaarallisia myös syksyllä.

Suomalaispuolustus tylsytti Valko-Venäjän hyökkäysosaston lähes täysin.

– Meillä ei ollut mitään hätää koko pelin aikana ja meillä oli tosi hyvä kontrolli. Pari hässäkkää siinä ensimmäisen puoliajan lopussa oli, mutta isossa kuvassa selvisimme tosi hyvin.

Suomen A-maajoukkueessa pelaaminen on jälleen nautinnollista, kun pitkät tappioputket ovat jääneet kauas menneisyyteen. Päävalmentaja Markku ”Rive” Kanerva on ollut tärkeä palanen muutoksessa.

– Varmaan huomaa jätkistä, että meillä on tosi hauskaa treeneissä. Meillä on hyvä verkosto takana, kaikki koutsit ja taustat. Meillä on pysynyt nyt hyvin ryhmä kasassa. Se on paljon helpompaa, kun hommaa ei aina tarvitse aloittaa nollasta uudestaan. Meidän pelit Riven kanssa ei ollut alkuun maailman parhaita, mutta me saimme tulosta. Rive on fiksu koutsi. Hän tietää, mitä voimme odottaa peleistä ja aluksi pelasimme vähän simppelimpää, jotta kurssi kääntyi, Uronen kertoo.

Jesse Happonen, Tampere

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS