Mika Kottilalta rohkea ennustus Veikkausliigaan: ”En usko vieläkään, että RoPS on niin hyvä joukkue”

© Kuva: Juha Tamminen
Suomen Cupissa vastakkain Hongan motivaatio ja HJK:n perusluokka! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!

Vain yhden ottelun Veikkausliigassa tällä kaudella voittanut Turun Palloseura kohtaa tiistaina vieraissa sarjakakkosen RoPS:n. Joukkueiden lähtökohdat ovat otteluun sangen erilaiset. Kotijoukkue RoPS on voittanut viimeiset kolme peliään, kun taas TPS on tarponut ilman voittoa jo 11 kamppailua.

Turkulaiset ovat kuitenkin pystyneet välttämään tappion kolmesti edellisessä neljässä ottelussa, joka on sarjajumbon statuksella pelaavalle joukkueelle pienoinen lohtu.

Veikkausliiga-legenda Mika ”Hirvi” Kottila uskoo TPS:n kuitenkin tiistaina olevan enemmän kuin yllätysvalmis joukkue.

– Harvoin lyön pitkävetoa, mutta tänään löin kertoimen perässä Tepsille. En usko vieläkään, että RoPS on niin hyvä joukkue, että sen kuuluu olla kakkosena. He voivat alitajuisesti pelata nyt hieman rohkeammin, kun tietävät sarjajumbon olevan vastassa.

– Nämä ovat juuri niitä pahimpia pelejä RoPS:n kaltaiselle joukkueelle. TPS voi olla ikään kuin Islanti ja yllättää täysin puskista. Veikkaan rohkeasti heidän voittavan 4-2, Kottila sanoo itsevarmuutta uhkuen SuomiFutis-sivustolle.

Kottila pelasi itse urallaan RoPS:ssa yhden kauden verran vuonna 1996.

– Muutin silloin ekaa kertaa omaan kämppään nuorena poikana ja minulle jäi siltä vuodelta paljon elinikäisiä kavereita.

– Siirto Rovaniemelle oli sellainen veto, jonka moni stadilainen nuori joutuu tekemään, jotta pääsee pelaamaan. Olin sillä kaudella sivussa jonkin verran loukkaantumisten vuoksi, mutta pääsin kokemaan ne paineet, jotka pieni futiskaupunki asettaa. Jalkapallo oli kaupungissa se ykkösjuttu. Kaikki odottivat sinun pelaavan hyvin.

– Minun mielestäni nuorten pitäisi useammin mennä pelaamaan pienille paikkakunnille, kuten Kotkaan, Pietarsaareen tai Jyväskylään, jossa se futis on todella iso juttu. Siellä se henkinen kapasiteetti kasvaa, kolme Suomen mestaruutta voittanut Kottila pohtii.

TPS siirtomarkkinoille

TPS-leiristä kantautui tieto tiistaina, että joukkue hakee vahvistuksia. Kottila antaa oman arvionsa, mille pelipaikalle joukkue tarvitsee eniten piristystä.

– Ison profiilin pohjapelaaja keskikentälle tasapainoittamaan pelaamista. Sellainen Turun kuningas, Hirvi sanoo jämäkästi.

TPS on taistellut viime vuosina talousvaikeuksien kanssa. Jotta seura voi saada pelimerkkejä kassaan pelaajahankintoja varten, niin täytyy sen saada myös pelaajia myydyksi eteenpäin ulkomaisiin seuroihin. Nuori keskikenttäpelaaja Onni Valakari on joukkueen potentiaalisin ”kauppatavara”. Kottilan mielestä nuoren pelimiehen perhepiirissä tiedetään, milloin on oikea aika lähteä.

– Tunnen hänen isänsä (Simo Valakari) hyvin ja tiedän, että hän osaa kertoa Onnille sen, mitä ulkomailla pelaaminen vaatii. Henkiset jutut tulevat olemaan hänelle ylivoimaisesti isoin asia.

– Et saa enää vain pelailla Turussa, jossa kaikki pitävät sinusta. Ulkomailla sinua vihaavat kaikki ja he potkivat jaloille minkä kerkeävät. Se on todella kova koulu.

Kottila toivoo, että Valakari nähtäisiin Suomessa vielä isommassa roolissa.

– Tällä hetkellä hän saa pelata Tepsissä aika paineitta, mutta pystyykö hän vastaamaan huutoon sitten, kun hän on oikeasti liigan profiilipelaaja, ja kaikki odottavat häneltä paljon? Se on yksi tärkeimmistä kysymyksistä.

Jesse Happonen


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Suomen Cupissa vastakkain Hongan motivaatio ja HJK:n perusluokka! Lue ennakko & lunasta talletusbonus!