Mitkä joukkueet lähtevät parhaassa vireessä MM-kisoihin? – Kärkiviisikko voi yllättää

© Kuva: Getty Images

Venäjän MM-kisat käynnistyvät torstaina, kun turnausisäntä kohtaa avausottelussa Saudi-Arabian.

Kisojen suurimmiksi ennakkosuosikeiksi on povattu hallitsevaa mestaria Saksaa ja Brasiliaa, mutta turnausmaiden joukossa on joukkueita, joiden valmistautuminen kisoihin on sujunut huomattavasti paremmin kuin edellä mainituilla ryhmillä.

Brasilia ei ole päästänyt viidessä edellisessä ottelussa maaliakaan, ja sen edellinen häviö on viime vuoden kesäkuulta Argentiinaa vastaan. Brassien tappioton putki on kestänyt nyt jo yhdentoista ottelun verran.

Saksa voitti MM-kisojen kenraaliharjoituksessaan Saudi-Arabian, mutta sitä ennen se pelasi viisi ottelua voitoitta.

Maajoukkuejalkapalloa vuosina 2008-2012 dominoinut Espanja on vireensä puolesta Venäjän MM-kisojen kuumin joukkue. La Roja on pelannut jo 20 ottelua ilman tappiota.

Julen Lopetegui otti vetovastuun Espanjan joukkueesta ensimmäisen kerran 1. syyskuuta 2016 harjoituspelissä Belgiaa vastaan. Ottelu päättyi Espanjan 2-0-voittoon. La Roja ei ole hävinnyt Lopeteguin aikana vielä yhtään ottelua, ja tasapelejäkin on tullut vain kuusi.

Seuraavaksi pisimmän tappiottoman putken omaavat Marokko ja Belgia, joista kumpikaan ei ole taipunut häviöön viimeiseen 18 otteluun. Belgialla on maanantaina mahdollisuus kasvattaa putkensa jo 19 otteluun, kun se kohtaa MM-kenraalissaan Costa Rican.

Listalle mahtuu myös pohjoismaista osaamista, sillä Tanska on välttänyt tappion viimeisessä 15 ottelussaan. Samaan lukemaan on yltänyt myös Peru.

Huom. Laskuun ei ole otettu mukaan Tanskan tammikuun harjoituspelejä, jotka se pelasi B-joukkueellaan.

KUPSILLA KUUMAT PAIKAT KOTONA – MARKKINA ON SEKAISIN KUIN SEINÄKELLO!