Näkökulma: Suuret saappaat odottavat Teemu Pukkia Englannissa

© Kuva: Juha Tamminen

Pitkään sitä vatvottiin ja tänään Teemu Pukin uusi seura viimein selvisi. 28-vuotiasta Huuhkajien luottohyökkääjää oli viety vahviten huhuissa Kreikan pääsarjajoukkue PAOK:iin.

Lopulta uusi osoite ei löytynyt suinkaan välimereltä. Sen sijaan Pukki päätti kokeilla siipiään Englannin Mestaruussarjassa Norwichin riveissä.

Siirto tehokkaiden Tanskan vuosien jälkeen toiselle sarjaportaalle tuntuu ainakin näin alkuun vähältä 19 maalin miehelle.

Realiteeteilta siirto on kuitenkin fiksu ratkaisu. Peliaikaa on välittömästi tarjolla ja otteluitahan Mestaruussarjassa riittää.

Nousu valioliigatasolle ei ole myöskään kolmen vuoden sisään poissuljettua. Viime kaudella kuitenkin Nousukarsinnoistakin jäätiin 15 pistettä.

Viimeistelijälle paikka valmiina

Tanskan jälkeen Pukki tarvitsi varman valinnan jatkaa huippuvuosia isosssa roolissa. Pelatessaan takavuosina Celticissä ja Schalkessa suomalainen joutui kuluttamaan liiankin paljon vaihtopenkkiä. Maajoukkueessa kaivataan sitä Teemua, joka luutii illasta toiseen avauksessa.

Norwichiin Pukki on värvätty juurikin avauksen mieheksi. Kanarialinnut kaipaa uuden viimeistelijän Leicesteriin myydyn James Maddisonin paikalle. 14 maalin mies oli Norwichin viime kauden paras maalintekijä.

Pukille kilpailua kärjessä antaa nyt vain portugalilainen kahdeksan maalia tehnyt Nélson Oliveira. Suomalainen tarjoaa erilaisen nopeamman vaihtoehdon suoraviivaisemman kohdehyökkääjän rinnalle.

On hyvinkin mahdollista, että Norwich saattaisi koittaa jopa kahden kärjen taktiikkaa, kun vaihtoehdot ovat näinkin erilaisia. Viime kaudella sitä ei kuitenkaan hyödynnetty.

Maddisonin vielä pelatessa kymppipaikalla hyökkäävän keskikenttäpelaajan roolissa valmentaja Daniel Farke luotti enemmän yhteen kärkeen. Viime kauden avainpelaajan lähdettyä Valioliigaan tuo rooli olisi kokeneella Wesley Hoolahanilla.

Pukin ja Oliveiran lisäksi kärkeen löytyy vielä Paderbornista lainattu Dennis Srebeny. 46 pelin Mestaruussarjassa vastuuta voidaan odottaa kolmikon jokaiselle jäsenelle. Rankka tahti vaatii rotaatiota.

On myös huomioitava Kanarialintujen viime kauden ongelmat maalinteossa. Maaleja kertyi vain 49 kappaletta ja määrä oli Mestaruussarjan kuudenneksi heikoin.

Tanskassa tasaiseen tahtiin viime vuodet maaleja mättäneeltä Pukilta odotetaan Englannissa paljon. Mestaruussarjassa tehoja kaivataan samoissa määrin.

Koska minuutteja on tiedossa, Pukilta odotetaan myös onnistumisia.

Ratkaisurooli on pedattu. Miten siitä suoriudutaan, on Pukista itsestä kiinni.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.