Maalivahti Saku-Pekka Sahlgren siirtyi Norjan divariin Sandnes Ulfiin kaudeksi 2016 HJK:sta. Norjassa hän sai vastuuta edelliset kaksi kautta, ja olisi ollut joukkueen ykkösmaalivahti tälläkin kaudella, mutta miehen eturistiside katkesi polvesta kauden ensimmäisessä ottelussa huhtikuussa.

LUE MYÖS: Sahlgren kertoi joutuneensa odottamaan leikkaushoitoa kaksi kuukautta seuran taloudellisten ongelmien takia.

26-vuotiaalla maalivahdilla on edessään erilainen kesä, kun aikaa jää nyt muullekin kuin omille peleille. Mies aikoo seurata MM-kisoja ja Veikkausliigaa ahkerasti.

Sahlgren kertoi mielipiteensä siihen, kuka on Veikkausliigan paras maalivahti.

– Vaikka moni ei ole välttämättä kanssani samaa mieltä, niin vastaan Mihkel Aksalu. Hänen tekemisessään on kaikki asiat kunnossa. Pelaaminen näyttää siltä, että kaikki on hanskassa. Hän ei koskaan hösää mitään ylimääräistä, joten häntä minä liputan, Sahlgren sanoo SuomiFutis-sivustolle.

Sahlgren teki läpimurtonsa Veikkausliigassa Rovaniemen Palloseuran riveissä kaudella 2014, jolloin hän pääsi ensimmäistä kertaa pelaamaan pääsarjatasolla kauden lähes kaikki pelit.

188-senttinen maalivahti muistelee omaa RoPS-vuottaan lämmöllä.

– Se oli oikein hyvä kausi. Pelasin tasaisia pelejä. Viihdyin kyllä hyvin, Rovaniemi oli hyvä paikka.

Sahlgren huomasi aikoinaan nopeasti eron Rovaniemen ja Helsingin välillä.

– RoPS on koko kaupungin joukkue. Koko kaupunki on joukkueen tukena ja pelaajana sinut tunnetaan kaduilla ja kuppiloissa. Helsingissä kun kerroit jossain kuppilassa, että pelaat HJK:ssa, niin kaikki eivät edes tienneet, mikä on HJK, Sahlgren ihmettelee.

RoPS:lla on edessään torstaina Jänkäderby, kun se matkaa PS Kemin vieraaksi. Sahlgren ei itse päässyt muutama vuosi sitten pelaamaan kyseistä ottelua, koska Kemi pelasi tuolloin vielä Kakkosessa. Hän tietää silti, mistä derbyissä on kyse.

– Joukkueet rakastavat tunnetusti toisiaan, Sahlgren vitsailee.

– Kemi ei ole RoPS:lle mitenkään helppo vastus, vaikka heillä on pari voittoa alla. Kemi on piristynyt viime peleissä ja pelannut ihan hyvin. Luotan silti RoPS-koutsi Toni Koskelaan siinä pelissä, että hänen taktiikkansa toimii.

LUE MYÖS: RoPS:lle kova hankinta hyökkäykseen derbyn alla.

Yksilötasolla yksi pelaaja on erityisesti hurmannut peliesityksillään vanhan RoPS-maalivahdin.

Lassi Lappalainen on mielikuvituksellinen maalintekijä. Tykkään hänestä paljon, Sahlgren kehuu.

Polvileikkauksessa vastikään käynyt kassari toivoo, että RoPS:n vire säilyy.

– Tykkään heidän tekemisestään. Toivottavasti heidän peli pysyy loppuun asti samanlaisena. Kemiä vastaan he painavat kolme maalia, Sahlgren ennustaa.