RoPS ja Aleksandr Kokko löysivät jälleen toisensa – ”Jokainen joukkue tarvitsee maalintekijöitä”

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura sai mieluisan paluunmuuttajan riveihinsä, kun joukkuetta kausilla 2012-2016 edustanut hyökkääjä Aleksandr Kokko palasi Napapiirille.

Kahdesti Veikkausliigan maalikuninkuuden voittanut Kokko, 31, vietti vajaat kaksi vuotta ulkomailla Australiassa ja Hong Kongissa, kunnes paluu pohjoiseen kutsui.

Huhuissa häntä vietiin muuallekin Suomeen, ja Kokko kertoi aiemmin SuomiFutikselle, että tarjouksia oli myös ulkomailta. Hän koki kuitenkin Rovaniemen parhaana vaihtoehtona.

– Pääsin sinne minne halusinkin, Kokko kertoo RoPS:n sivuilla.

– Näiden kahden vuoden aikana RoPS:sta on tullut entistä ammattimaisempi seura, jossa panostetaan paljon kentän ulkopuolisiinkin asioihin. Meillä on myös nuoremman polven valmentaja, joka vakuutti minut ammattitaidollaan.

RoPS:n päävalmentaja Toni Koskela on samaan tapaan tyytyväinen meritoituneen hyökkääjän saamisesta joukkoihinsa.

– Jokainen joukkue tarvitsee maalintekijöitä.

– ”Borre” on monipuolinen hyökkääjä, joka pystyy pitämään palloa ja kykenee saamaan muita pelaajia mukaansa. Erityisen vaarallinen Borre on, jos hänelle saadaan toimitettua palloa rangaistusalueen sisään.

Koskelan johdolla RoPS taistelle tällä hetkellä jopa Veikkausliigan mitalisijoista. Menestyksen on huomannut myös Kokko.

– Olen seurannut mielenkiinnolla nykyisen RoPS:n menoa. Tietenkin kautta on vielä paljon jäljellä, mutta on mahtava tulla joukkueeseen, joka pystyy realistisesti pelaamaan isoista asioista, Kokko luottaa.

Rovaniemen Palloseurassa Aleksandr Kokko on viimeistellyt kaikkiaan 71 maalia pelaamassaan 132 ottelussa. Kokko matkustaa Napapiirille tänään torstaina ja on jo seuraamassa RoPS:n ottelua PS Kemi Kingsiä vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.