RoPS vei voiton Lapin derbyssä torstaina, kun PS Kemi kaatui vieraskentällä lukemin 1-0. RoPS:lle nollapeli oli jo kauden kymmenes!

Lapin derby oli tasainen alusta alkaen eikä loistavilla tekopaikoilla herkuteltu. Ottelun voittomaali nähtiin 53. minuutilla. Lucas Lingman lähetti hyvän keskityksen vapaapotkusta ja Filip Ivanoski jatkoi pallon maaliin.

Sauvosaaren kenttä ei ollut parhaassa terässä, mikä näkyi ottelussa. RoPS-leirissä tavoite oli kuitenkin pitää nollat omissa ja siinä onnistuttiin.

– Mentaliteetti oli se, että ihan sama miten pelataan, tärkeintä oli saada tulos. Kenttä oli huono ja siinä oli vaikea pelata sitä meidän omaa peliä. Lähdettiin siitä, että pidetään nollat omissa ja uskottiin, että ainakin yksi maali tehdään, RoPS-toppari Juuso Hämäläinen sanoi Ruutu+:n haastattelussa ottelun jälkeen.

RoPS:n puolustus on onnistunut tällä kaudella loistavasti, sillä se on päästänyt 15 ottelussa vain yhdeksän maalia omiin. Se on käsittämättömän kova saldo ja samalla myös Veikkausliigan paras.

RoPS nousi voiton myötä 30 pisteeseen ja se on enää kuusi pistettä sarjakärki HJK:ta perässä. Lisäksi RoPS on pelannut yhden ottelun vähemmän kuin HJK. Ainakin juhannuksena HJK:n selkein ja ainoa haastaja mestaruustaistossa on Toni Koskelan johtama RoPS, joka on myös ehdottomasti alkukauden suurin sensaatio Veikkausliigassa.

PS Kemin isännöima toinen Lapin derby oli todellinen yleisömenestys, sillä Sauvosaaressa oli paikan päällä peräti 3650 katsojaa. Tunnelma oli varsin hieno ja väkeä näytti todellisuudessa olevan jopa enemmän kuin ilmoitettu yleisömäärä oli.