Saksaa horjuuttaneella Meksikolla erityinen voittoresepti – ”Maistuvat menestykseltä”

© Kuva: Getty Images

MM-kisojen ajan useampi maajoukkue pitää huolta ravinnostaan.

Meksikon leirissä ruokavalioon kiinnitetään tavallista enemmän huomiota. Maajoukkueessa varotaan lihaa, jota on valmistettu kasvuhormooneilla.

Ryhmälle on ostettu Venäjälle kaksi tonnia ruokaa. Liha ei tule lainkaan Meksikosta.

Meksikossa on ollut tapana valmistaa lihaa klenbuterolilla, jota käytetään lihasten kasvattamiseen. Aine on kielletty urheilijoilla, koska se parantaa suorituskykyä.

Eurooppaan saavuttuaan punainen liha on ollut taas meksikolaisten ruokalistalla.

– Pelaajat pyytävät quesadillojaan ja tacojaan ja se auttaa heitä psykologisesti. Ne vievät heidät lähelle kotia, Meksikon ravintoterapeutti Beatriz Boullosa avaa Guardianin haastattelussa.

– Toimme paljon ruokaa mukanamme. Toimme myös kokin tekemään jokaisen aterian pelaajan mieltymyksen mukaan. Teemme maissitortilloita, jotka maistuvat menestykseltä.

Jokaisella pelaajalla on Boullosan mukaan oma ruokavalionsa.

– Se ei perustu vain heidän pelipaikkaansa, vaan myös fysiikkaan ja peliesityksiin harjoituksissa ja peleissä. Se ei ole sama vaihtomiehellä ja 90 minuuttia pelanneella. Otamme kaiken huomioon siten, että jokainen pelaaja saa tarvitsemansa ravinnon.

Meksiko voitti yllätti MM-kisojen avauspelissään Saksan. Joukkue kohtaa tänään lohkovaiheen toisessa ottelussaan Etelä-Korean.

Lähde: Guardian


MAKU VOITTOON | NAPPAA JÄTTIKERROIN 30.00

1. Avaa pelitili Betsafelle ja talleta.
2. Lyö vähintään 1€ veto Makwanin voitosta.
3. Jos Maku voittaa, saat 30€ bonusrahaa vetovoittosi lisäksi!