Saksan entinen pelaaja puolustaa maajoukkuetähteä: ”Jättäkää hänet rauhaan”

© Kuva: Getty Images

Saksan maajoukkueen entinen keskikenttäpelaaja Dietmar Hamann puolustaa Die Mannschaftin nykyistä tähteä, Arsenalin Mesut Öziliä.

Özil, 29, oli yksi pelaajista, joihin kriitikoiden katseet kääntyivät, kun Saksa avasi Venäjän MM-kisat 0-1-tappiolla Meksikoa vastaan.

Muun muassa entiset maajoukkuepelaajat Stefan Effenberg ja Lothar Matthäus eivät pitäneet näkemästään ja syyttivät Öziliä heikosta esityksestä. Matthäus pohti jopa, että Arsenal-taiturin päivät maajoukkueessa saattavat olla luetut, jos pelaamisen taso ei kohene.

Hamannin mielestä Özil on vain joutunut syntipukiksi.

– Özil on loistava pelaaja, jolla on mahtavat saavutukset saksalaisessa jalkapallossa, joten jättäkää hänet rauhaan, sanoi Hamann Goalin mukaan.

– Jos me haluamme onnistua MM-kisoissa, hän on yksi tärkeimmistä ellei tärkein pelaaja joukkueessa.

– Özilin kohtaama ajojahti ei kohdistunut muihin pelaajiin yhtä pahasti. He pystyivät menemään hänen taakse piiloon. Jos kaikki onnistuu, kaikki ovat tyytyväisiä. Jos asiat menevät pieleen, Özil on syyllinen. Ja jos hän ei tehnyt mitään, niin kukaan muukaan ei tehnyt mitään.

– Puhumme liikaa taktiikoista ja systeemistä. Meksikolaiset olivat vain aggressiivisimpia, vahvempia ja saksalaiset yllättyivät heidän tasostaan. Me pelasimme naiivisti. Kaikki halusivat pelata pallon kanssa, kukaan ei halunnut pelata ilman sitä.

Saksa kohtaa lauantaina seuraavassa lohko-ottelussaan Ruotsin.


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.