Seurajoukkueessaan Hansa Rostockissa jokaisesta peliminuutistaan taistelemaan joutunut hyökkääjä Tim Väyrynen ottaa vastaan jokaisen mahdollisen näytönpaikan tämän viikon A-maaotteluissa Romaniaa ja Valko-Venäjää vastaan.

Huuhkajien päävalmentajan Markku Kanervan alkuperäisestä listasta putosi täyden miehityksen verran pelaajia eli 11 nimeä. Muun muassa Joel Pohjanpalon, Teemu Pukin ja Kasper Hämäläisen poissaolo avasi oven 25-vuotiaalle Väyryselle. Kahdeksan kertaa A-maaottelussa pelannut Väyrynen odottaa näytönpaikkaa innolla.

– Varmasti tosi hyviä otteluita. On hienoa, että on kovia vastustajia. Muutamia tärkeitä pelaajia on poissa, ja se antaa monille muille pelaajille ison mahdollisuuden, Väyrynen kommentoi SuomiFutis-sivustolle.

Veikkausliigan kauden 2013 maalikuningas antaa Huuhkajissa myös seurajoukkueuran kannalta tärkeitä näyttöjä, sillä sopimus Saksan Kolmosliigassa pelaavan Hansa Rostockin kanssa umpeutuu kesäkuun lopussa.

Tie näytti olevan pystyssä jo viime kesänä, kun päävalmentaja Pavel Dotchev ilmoitti, että Väyrynen ei kuulu hänen pelaajiinsa ja on vapaa lähtemään. Väyrynen ei kuitenkaan suostunut häipymään, vaan taisteli itselleen kovalla työnteolla jonkinlaisen aseman joukkueessa.

– Jos valmentaja tarvitsi minulta minuutteja lopussa, tein työni mahdollisimman hyvin. Oli se sitten viisi tai kymmenen minuuttia. Sama juttu täällä. Jos ”Rive” tarvitsee minulta viisi minuuttia, puoli peliä tai koko pelin, niin olen käytettävissä. Haluan tehdä parhaani ja auttaa joukkuetta. Tässä ei ole muuta kuin voitettavaa, Väyrynen toteaa.

Suomi−Romania-ottelu alkaa tiistaina 5.6. kello 20.30 ja Suomi−Valko-Venäjä-ottelu lauantaina 9.6. kello 19.00. Molemmat ottelut näkyvät suorana Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplayssa.