Sveitsin MM-karsintojen sankari oli kuolla synnytyksessä – kunnioittaa äitinsä muistoa hienolla tavalla

© Kuva: Getty Images

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!

Laitapuolustaja Ricardo Rodríguez on yksi suuri syy, miksi Sveitsi pelaa Venäjän MM-kisoissa.

Vaikka Sveitsi voitti MM-karsinnoissa kymmenestä ottelustaan yhdeksän, joutui se karsimaan paikastaan Venäjän turnaukseen Pohjois-Irlannin kanssa.

AC Milania edustava Rodríguez, 25, iski otteluparin ensimmäisessä osassa ottelun ainoan maalin. Jälkimmäisessä, ratkaisevassa pelissä hän pelasti maaliviivalta Jonny Evansin puskun, joka oli tuomassa Pohjois-Irlantia otteluparissa tasoihin 91. minuutilla. Sveitsi eteni kisoihin yhteistuloksella 1-0.

Ilman lääkärien tarkkaa työskentelyä ja apua korkeammalta taholta Sveitsi ei välttämättä pelaisi viikon päästä alkavissa kisoissa.

Rodríguezin äiti, Marcela, sai kuulla kahdeksan raskauskuukauden jälkeen, että hänen syntymätön poikansa kärsii palleatyrästä. Rodríguezin vatsa, perna, maksa ja suolisto oli siirtynyt hänen rintaansa, ja tulevalle huippupuolustajalle annettiin 50 prosentin mahdollisuus selvitä. Rodríguez oli pakko leikata heti hänen syntymänsä jälkeen.

Lääkärit olivat niin huolissaan Rodríguezista, että he kutsuivat papin tapaamaan vastasyntynyttä poikaa. Marcelan isä, Nelson, käski kuitenkin pappia poistumaan ja vakuutti, että hänen lapsenlapsensa on tarpeeksi vahva selvitäkseen.

Ja niin Rodríguez lopulta selvisi hengissä heikoista todennäköisyyksistä huolimatta. Hänen oli kolmevuotiaaksi asti käytävä sairaalassa tarkastuksissa kuuden kuukauden välein. Jopa kevyt flunssa olisi voinut olla hänelle hengenvaarallinen.

Rodríguezin ammattilaisura käynnistyi FC Zürichissä, josta hänet kaapattiin kahden, miesten sarjassa vietetyn, vuoden jälkeen Saksaan Wolfsburgiin.

Terävällä laukauksella ja vankalla juoksukunnolla varusteltu laitapuolustaja viiletti Bundesliigan kentillä viisi vuotta, kunnes Milan nappasi sveitsiläisen riveihinsä.

Rodríguezin äiti menehtyi syöpään vuonna 2015. Sen jälkeen hän ja hänen veljensä, Roberto (25, FC Zürich) ja Francisco (22, FC Luzern), ovat pelanneet numerolla 68, heidän äitinsä syntymävuoden kunniaksi.

Lähde: Guardian

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Voita kahden hengen matka Mestarien liigan puolivälieriin!