Tanskan mestaruuden voittanut suomalaislupaus sai Rafael van der Vaartilta tärkeän neuvon – kommentoi myös lyhyesti tulevaisuuttaan

© Kuva: Juha Tamminen
Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!

Suomalaisen jalkapalloilun suurimpiin toivoihin lukeutuva Kaan Kairinen juhli päättyneellä
seurajoukkuekaudella Tanskan mestaruutta FC Midtjyllandin riveissä. Turkulainen piipahti kuuden ottelun ajan lainalla myös Tanskan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, kun peliminuutteja haettiin IK Skivestä.

19-vuotiaan nuorukaisen toinen kausi Midtjyllandissa oli omien sanojensa mukaan kehittävä.

– Sain pelata muutamassa pelissä ja pysyin koko kauden ehjänä. Maaottelut minulla meni tosi hyvin! Ykköasia oli kuitenkin saada nyt ehjä kausi, Kairinen kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Hanakasti vasurillaan ampuva Kairinen ei ole vielä varma ensi kauden kuvioista. Kunnianhimoinen nuorukainen tekee harjoituksissa kaikkensa, jotta peliaika Midtjyllandissa muuttuisi säännöllisemmäksi. Uusi lainapesti on kuitenkin mahdollinen.

– Kaikki on vähän auki. En ole itsekään tietoinen niistä asioista, joten en voi kommentoida mitään. Näillä näkymin palaan ainakin aluksi takaisin Midtjyllandiin, Kairinen pyörittelee.

Suomalainen voitti peliajassa kuitenkin Rafael van der Vaartin, joka loi aikoinaan komean uran muun muassa HSV:ssä, Real Madridissa ja Tottenhamissa. Hollantilaistähti pelasi vain seitsemän minuuttia liigapeleissä Tanskan mestareiden riveissä.

– Heillä ei mennyt ajatukset kauhean hyvin valmentajan kanssa yhteen. Se asenne lopahti aika nopeasti sen myötä, Kairinen toteaa neutraalisti.

FC Interistä Tanskaan siirtynyt Kairinen on kuitenkin saanut oppia kokeneelta pelintekijältä.

– Hän ei puhu kauheasti, mutta sitten kun se puheyhteys välillä löytyi, niin hän oli tosi mukava ja antoi vinkkejä. Hän on myös vasuri ja pelaa samalla paikalla kuin minä, joten häneltä pystyi ottamaan oppia vaikka liikkumisesta.

Tärkein oppi, jonka superlupaus van der Vaartilta sai, oli henkimaailman juttuja.

– Hän opetti hyvin sen, että pallon kanssa pitää olla aina itsevarma. Ihan sama, vaikka olisit syöttänyt edelliset viisi syöttöä katsomoon, niin silti pitää luottaa itseensä ja syöttää se seuraava pallo omille.

Vaikka Kairisen peliaika Tanskassa ei ole ollut samaa luokkaa, mitä Suomessa, niin hän vakuuttaa kehittyneensä huimasti etenkin viimeisen vuoden aikana.

– Treenien taso on täällä kuitenkin niin paljon parempi. Fysiikkapuoleni on nyt ihan eri planeetalta. Olen huomannut sen, kun olen pelannut U21-maaotteluissa.

Kehittymistä tehostetaan myös omatoimisella harjoittelulla.

– Treenien jälkeen jään aina tekemään tatsia ja vetoja, koska minulla ei ole muuten mitään tekemistä. Kyllä sellaiset 6-7 tuntia viikossa niitä tulee treenattua omalla ajalla.

Nuorukaisen puheesta kuulee, että hän viihtyy Midtjyllandissa. Turkulaisen viihtymistä on edesauttanut helsinkiläinen Markus Halsti ja vaasalainen Tim Sparv.

– Läppä lentää ja se on sellaista kunnon kettuilua. Pukukoppihuumoria parhaimmasta päästä. On kiva mennä aina treeneihin, kun siellä on muitakin suomalaisia. Heille on niin helppo puhua kaikesta, Kairinen kiittää joukkuekavereitaan.

FC Interillä on ollut vaikeaa Veikkausliigassa Kairisen lähdön jälkeen. Turkulaisten otteita tiiviisti seurannut keskikenttäpelaaja odottaa parempaa huomista.

– Toivon, että homma kääntyisi myös liigassa. Tuntuu, että heillä on maalipaikkoja paljon, mutta olen havainnut pientä tehottomuutta. Joukkueen pitäisi pelata myös puolustussuuntaan tiiviimmin.

Viime aikoina tuloksellisesti hieman piristynyt Inter matkaa lauantaiksi Maarianhaminaan IFK:n vieraaksi.

– Kyllä Interin pitäisi se hoitaa. IFK:lla on hyviä pelaajia, joten ihmettelin vähän heidän heikkoa alkukauttaan. Vieraspeli on hankala ja kotijoukkue tulee varmasti täysillä otteluun, mutta toivon Interille kolmea pistettä, Kairinen päättää.

Jesse Happonen


Real Madrid – Villarrealia | JÄTTIKERROIN 50.00 REAL MADRIDILLE

1. Avaa pelitili NordicBetille.
2. Talleta – saat talletuksesi tuplana 100€ asti.
3. Nappaa jättikerroin 50.00 Real Madridin voitolle ja lyö veto!

Atalanta antaa kyytiä heikolle Brescialle! käytä hyväksesi vetoidea ja talletusbonus!