TOP 5: Tässä MM-kisojen parhaat laitapuolustajat – huippuseurojen dominointia

© Kuva: Getty Images

TOP 5 -listauksissamme on edetty laitapuolustajiin. Kaikki tärkeimmät laitapakit PSG:n ja Brasilian Dani Alvesia lukuun ottamatta ovat MM-kisoissa mukana, ja lista täyttyykin eliittiseurojen edustajista. Aivan varmasti esille tulee kisojen edetessä nousemaan myös pienempien futismaiden taitavia laitamenijöitä.

Paljon puhutaan aina ”modernista laitapuolustajista”. Se tarkoittaa halua nousta, ja siihen haluun sopivia jalkoja. Nämä kaverit osaavat laukoa ja keskittää, ja vaikka välillä meinaa tulla kiire omaan päähän, ovat hasardit pysyneet silti jossain määrin kurissa.

5) Dani Carvajal, Espanja

Real Madridin laitapuolustaja oli jäädä toistamiseen rannalle arvokisoista Mestarien liigan loppuottelussa syntyneen takareisivamman takia, mutta mies toipui kuin toipuikin kisakuntoon. Carvajal on Espanjalle tärkeä mies, ja näytönhalut ovat varmasti kovat. Ei välttämättä pelaa vielä Espanjan avausottelussa Portugalia vastaan.

Kuva: Getty Images

4) Joshua Kimmich, Saksa

23-vuotias Kimmich nousi niin nopeasti esille ja suoraan huipulle sekä Saksan maajoukkueessa että Bayern Münchenissä, että Phillip Lahmin ikävä menikin nopeasti ohi. Hyvä syöttäjä, jolla maalijanoakin on. Peliäly riittää myös puolustamiseen.

Kuva: Getty Images

3) Ricardo Rodríguez, Sveitsi

25-vuotias Rodríguez on jo MM-kisaveteraani, sillä edessä ovat jo kolmannet aikuisten arvokisat. Rodríguez siirtyi kuuden bundesliigakauden jälkeen täksi kaudeksi Serie A:n AC Milaniin, ja peli on kulkenut myös Italiassa. Sveitsiläisellä on painava vasemman jalan laukaus, ja hän saa runsaasti vastuuta myös erikoistilanteissa, rankkareita myöten. Sveitsin suurimpia tähtiä.

Kuva: Getty Images

2) Jordi Alba, Espanja

29-vuotias Alba on Barcelonassa Lionel Messin tärkeimpiä työtovereita. Alba ei pelkää kiitää laidallaan vaikka päätyrajalle saakka, ja verkkokin on heilunut maajoukkueessa jo kahdeksan kertaa. Oma tontti jää välillä turhankin vähälle huomiolle, mutta joka tapauksessa erittäin tärkeä pelaaja Espanjan palapelissä.

Kuva: Getty Images

1) Marcelo, Brasilia

Marcelo se vasta hyökkäävä laitapakki onkin. Iloluonteinen kiharapää ei ujostele nousuissaan tiukoissa paikoissa, ja päänkestävyydestä todistavat useat tärkeät maalit Real Madridin merkittävimmissä otteluissa. Hyvä tekniikka, luova mieli ja ennen kaikkea mieletön voitontahto. Ratkaisisi vaikka MM-finaalin.

Kuva: Getty Images

Täpärästi viiden listan ulkopuolelle jäivät vielä Serbian Aleksandar Kolarov, Meksikon Miguel Layún ja Japanin Hiroki Sakai.

Heikki Kuparinen