TPS koki Veikkausliigassa kolmannen peräkkäisen tappion maanantai-iltana kotikentällään Ilvestä vastaan. TPS:n päävalmentaja Mika Laurikaisella on paljon pohdittavaa, jotta seura saataisiin karsijan paikalta pois.

TPS:n perisynti on tällä kaudella ollut tehottomuus. Sama laulu oli myös maanantaina Ilvestä vastaan. Ajoittain TPS vei peliä ja loi tekopaikkoja, mutta viimeistely ontui. Ilves sen sijaan käytti TPS:n virheet hyödykseen ja hyökkääjä Marius Noubissi antoi turkulaisille oppitunnin tehokkuudesta.

– Mitä nyt sanoisi sellaista, mitä ei ole sanonut jo aika monen pelin jälkeen. Saatiin palloja sellaisille alueille hyökkäyssuuntaan, minne niitä pitääkin saada. Jos meillä olisi vaikka Noubissi kärjessä, hän olisi varmaan tehnyt niistä maaleja. Aika kohtuullinen hyökkääjä tähän sarjaan, Laurikainen sanoi ottelun jälkeen TPS:n nettisivuilla.

Tilanne ei ole vielä mitenkään lohduton, sillä häntäpää on erittäin tasainen. Sarjan neljä viimeistä joukkuetta mahtuvat neljän pisteen sisään. Laurikainen tietää kuitenkin sen, että pisteitä on alettava raapimaan pian.

– Peruspelimme ei nyt vaan riitä, meidän pitää saada terävyyttä molempiin bokseihin, että selvitään sarjassa hengissä, Laurikainen sanoi.

Laurikainen myönsi, että seura etsii kuumeisesti vahvistusta hyökkäykseen. Hollantilainen Albian Muzaqi on ollut nyt testattavana, mutta etsinnät jatkuvat yhä. Tilannetta siirtomarkkinoilla ei helpota myöskään TPS:n taloudellinen tilanne.

– Meidän viime viikon testipelaaajista hollantilainen Albian Muzaqi​ oli pari päivää mukana ja oli ihan hyvänoloinen hyökkääjä. Mietimme mitä teemme. Etsimme koko ajan hyökkääjää, mutta haasteena on yhdistää laatu ja raha. Se on sellainen yhtälö, jonka kanssa pitää tulla toimeen, kun ratkaisuja tehdään. Tosiasiassa tarvitsisimme puolustajan ja hyökkääjän, mutta meillä on varmaan vain yhteen pelaajaan varaa, Laurikainen myönsi rehdisti.

Ilvestä vastaan TPS:n alakerrast puuttuivat pelikiellon takia Rasmus Holma, Miro Tenho ja Ben McKendry. Seuraavaan otteluun KuPS:a vastaan Holma, Tenho ja McKendry ovat jälleen käytettävissä. Sen sijaan laitapuolustaja Juri Kinnunen loukkaantui Ilvestä vastaan.

– Juri sai revähdyksen todennäköisesti, lääkärit kommentoivat sitten enemmän. Ennuste on, että hän on 2-3 viikkoa pois, Laurikainen harmitteli.