Chievon kanssa jatkosopimuksen kesällä tehnyt Perparim Hetemaj kertoo SuomiFutis-sivustolle kaksiosaisen haastattelun toisessa osassa tulevaisuuden suunnitelmistaan.

Näillä näkymin Hetemaj haluaa palata Chievosta Suomeen pelaamaan vielä uran viimeiset vuodet. Sen jälkeen mies saattaa suunnata valmennuksen pariin.

Lue Hetemajn haastattelun ensimmäinen osa tästä.

Miten tulevaisuus eli tuletko parin tai kolmen vuoden päästä takaisin Suomeen?

Joo, Suomeen olisi tarkoitus tulla ja pelata vuosi tai puolitoista vuotta. Katsotaan riittääkö taso.

HJK vai SJK?

Vaikea tällä hetkellä sanoa. Katsotaan. Niin kuin sanoin, riippuu paljon tasosta ja kysynnästä.

Mietitään aikaa uran jälkeen. Olet todella fiksusti muokannut pelitapaasi ja päässyt maailman huipulle.

No aika lähelle…

Aivan TOP-sarjaan kuitenkin ja erotut kentällä juurikin fiksuna pelaajana. Oletko miettinyt valmennushommia?

Sinne on kolme, neljä tai viisi vuotta aikaa. Että katsotaan. Se on kuitenkin sellainen, mikä kiinnostaa. Se on kuitenkin ihan eri ammatti, vaikka sama laji onkin. Kyllähän sitä lähdetään kokeilemaan, mutta katsotaan miten pitkälle.

Onhan niitä muitakin haluja, jotka liittyvät eri juttuihin eikä futikseen.

Mikä on isoin ero siirtyessä futaajasta valmentajaksi?

Silloin kyse ei ole vain sinusta vaan vastaat koko hommasta. Haluaisin auttaa siinä pelaajia ja antaa omia kokemuksiani.

Otetaan vielä Huuhkajat puheeksi. Monia varmasti harmittaa, kun parit avainpelaajat ovat lopettaneet samoihin aikoihin. Juttelitteko te pelaajien kesken näistä päätöksistä?

Eipä oikeastaan. Totta kai sitten ystäville kerroin tästä. Että lähimmäisille kerroin ennen julkisuuden tuloa. Ihan oma päätös se oli ja kaikilla muillakin päätös oli oma.

Miten keskustelu meni Markku Kanervan kanssa, kun kerroit lopettamisesta?

Hän ymmärsi. Kyllä meillä oli ”Riven” kanssa hyvä suhde. Harmitti (Riveä). En kuitenkaan mikään vapahtaja ole siellä, ja hän ymmärsi selitettyäni asiat. ”Rive” oli kuitenkin pelaaja ennen valmentajuutta. Ja hänen tehtävänsä on kuitenkin keskittyä maajoukkueeseen, ei niinkään yksittäisiin pelaajiin.