Kerroimme sunnuntaina, kuinka Ykkösen kauden yllätysjoukkue EIF ilmoitti purkaneensa viime kaudella sarjan maalikuninkuuden (yhdessä Kalle Multasen kanssa) voittaneen Felix De Bonan pelaajasopimuksen (lue lisää). Brasilialaisen yksi maali alkukauden aikana oli auttamattomasti liian vähän.

Pitkään ei 25-vuotiaan De Bonan tarvinnut kuitenkaan työttömänä olla, sillä vain päivää myöhemmin Pietarsaaren Jaro tiedotti tehneensä hyökkääjän kanssa sopimuksen. Vielä keskiviikon ottelussa AC Kajaania vastaan De Bona ei ole pelikelpoinen, mutta lauantain kotiottelussa entistä seuraansa EIF:ää vastaan hän saattaa jo pelata.

– Olen todella innoissani tästä mahdollisuudesta ja toivottavasti pystyn tehdä tulosta heti alusta lähtien. Tiedän, etten voi pelata vielä keskiviikkona, mutta olen valmis pelaamaan lauantaina tai milloin tahansa valmentajat ovat sitä mieltä, että olen valmis, De Bona kommentoi Jaron kotisivuilla.

– Viime kausi oli minulle todella hyvä ja halusin rakentaa sen päälle myös tällä kaudella, joten ajattelin, että pelaaminen Ekenäs IF:ssa olisi paras ratkaisu. Mutta siellä vaihtui valmentaja ja samalla pelitapa muuttui.

– Sillä oli vaikutusta myös minuun ja mahdollisuuteni olivat hieman rajalliset. Uskon, että sovin Jaroon oikein hyvin ja toivottavasti tästä tulee hyvä.

Jaro vahvistui muutaman päivän sisällä peräti kahdella hyökkääjällä, sillä lauantaina varmistui myös vanhan tutun Denisin paluu Pietarsaareen. Brasilialainen pelasi Jarossa kausina 2014 ja 2015.