Kaataako Minihuuhkajat Portugalin? Kansa jakautui kyselyssä kahtia – ”Epäsuomalaisen viihdyttävää jalkapalloa”

© Kuva: Juha Tamminen

Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkue kohtaa EM-lopputurnauksen alkulohkon päätösottelussa Portugalin sunnuntaina. Pelissä ovat isot panokset, sillä voitolla Suomi taistelee vielä paikasta alle 19-vuotiaiden MM-lopputurnaukseen.

LIITY Suomen suurimpaan jalkapalloaiheiseen Facebook-ryhmään Jalkapallon Olohuoneseen tästä.

Minihuuhkajat on esiintynyt isäntämaana varsin mallikaasti. Fakta on kuitenkin hyvistä otteista huolimatta se, että pistesarake on yhä pyöreä nolla. Italia voitti Suomen niukasti maalein 1-0. Norjaa vastaa Suomella oli voitto jo lähes näpeissään, kunnes viime hetken dramaattiset käänteet veivät voiton Norjalle lukemin 3-2.

Sunnuntaina Suomi kohtaa siis Portugalin, joka voitti avausottelussaa Norjan 3-1-lukemin, mutta hävisi Italialle maalein 2-3.

SuomiFutis-sivusto kysyi Facebook-ryhmä Jalkapallon Olohuoneessa, riittääkö ryhmän jäsenillä usko Minihuuhkajiin. Äänestyksestä tuli erittäin tasainen ja perjantai-iltaan kello 20 mennessä vastaukset olivat jakautuneet lähes prikuulleen prosentein 50-50.

Vastanneita oli yhteensä 362. Perjantai-iltana tilanne oli kahdella äänellä Suomen voiton puolella. 182 henkilöä uskoi Suomen voittoon, kun taas 180 äänestäjää ei uskonut Minihuuhkajien venyvän Portugalia vastaan.

– Suomi on osoittanut hyviä otteita ja pelannut rohkeaa sekä aktiivista jalkapalloa. Jos Portugali lähtee vähääkään ylimielisesti ja Suomi taas tekee nöyrästi töitä eikä kohella, ja pelaa loppuun asti, kaikki on mahdollista, Samuli Savolainen kirjoittaa.

Kaiken kaikkiaan useat kommentit olivat rohkaisevia ja Suomen pelaaminen sekä Juha Malisen tekemä työ päävalmentajana sai kiitoksia.

Ilahduttavan taitava joukkue, joka pelaa epäsuomalaisen viihdyttävää jalkapalloa. Tappioista huolimatta on ollut kiva katsoa. No… harmitti tuo Norja-pelin loppu tietysti, mutta ei se poista sitä, että näistä pojista kuullaan vielä. (Saku) Ylätupa, (Eetu) Vertainen, (Jaakko) Oksanen ja (Abukar) Mohamed esimerkkeinä. Harmi, etteivät Marcus Forss ja Onni Valakari päässeet mukaan. Olisivat saattaneet olla ratkaisevia palasia vielä parempiin lopputuloksiin, Timo Juntunen harmittelee.

– Malisen on käytävä erilaiset skenaariot lävitse kunnolla, eli mitä tehdään, kun esimerkiksi mennään johtoon. Ei voi lopettaa aktiivista prässiä ja valua bussimaailmaan niin kuin Norjaa vastaan lopussa, Peter Holmström toteaa.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.