Mesut Özilin agentti raivostui Bayern München -pomon kommenteista – kriitikoiden listaan taas yksi uusi nimi

© Kuva: Getty Images

Mesut Özilin maajoukkueuran päätös ei ole ollut kauneimmasta päästä. Saksa jäi Özilin johdolla MM-kisoissa alkulohkoon, ja viime sunnuntaina Özil ilmoitti lopettavansa maajoukkueessa kirjoittaen aiheesta neljän sivun avoimen kirjeen.

Lue Özilin lopettamispäätöksestä tästä.

Özil antoi kovaa palautetta muun muassa Saksan jalkapalloliitolle rasistisesta kohtelusta. Özilin mukaan häntä kohdeltiin saksalaisena vain silloin, jos Saksa voitti. Kohu alkoi siitä, kun Özil poseerasi Turkin kiistellyn presidentin Recep Tayyip Erdoğanin kanssa ennen MM-kisoja. Kuvat levisivät ja Özil sai kuvista kovaa kritiikkiä Saksassa.

Bayern Münchenin puheenjohtaja Uli Hoeneß ei sulattanut Özilin kirjettä, vaan haukkui miehen pelisuoritukset usean vuoden ajalta saksalaiselle Sport Bildille. Lue Hoeneßin kommentit tästä. Hoeneßin mukaan Özil on ollut jo pitkään huono Saksan paidassa ja samaa mies sanoi myös otteista seuratasolla Arsenalin paidassa.

Özilin agentti Dr Erkut Sogut antoi tulenkatkuisen haastattelun Goalille. Sogut ei sulattanut Hoeneßin kritiikkiä suojattiansa kohtaan. Kieltämättä Özilin tehot puhuvat jostain muusta kuin siitä, mistä Hoeneß kommenteissaan puhui. Özil on valittu Saksan parhaaksi pelaajaksi viidesti ja miehen tehot maajoukkueessa ovat olleet vakuuttavia. Özil on tehnyt 92 ottelussa 23 maalia ja antanut 40 maaliin johtanutta syöttöä.

– Hän (Hoeneß) väitti, että Mesut on ollut kuin haamu vuosien ajan, mutta millainen haamu voittaa useita palkintoja ja niittää menestystä? Mesut rakenteli enemmän paikkoja tämän kesän MM-kisoissa 90 minuuttia kohden kuin kukaan muu pelaaja, mutta se ei toki mahtunut hänen kommentteihin mukaan, Sogut totesi.

Sogut myös korosti sitä, että Özil ottaa mielellään perusteltua kritiikkiä vastaan, mutta Özilin ulostulossa oli kysymys kaikesta muusta kuin jalkapallokentällä tapahtuvista asioista.

– Hoeneß ei ymmärtänyt lainkaan tämän jutun pointtia. Tässä ei ole kyse millään tavalla jalkapallosta. Hän (Hoeneß) yrittää vain kääntää katseet pois oikeasta ongelmasta, eli Saksassa vellovasta rasismista ja syrjinnästä, josta kärsitään saksalaisessa yhteiskunnassa.

– Hän (Özil) osoitti rohkeutta puhuessaan kaikkien niiden puolesta, jotka ovat kokeneet epäoikeudenmukaista kohtelua Saksassa. Maahanmuuttajien, muslimien ja muiden vähemmistöjen puolesta. Hoeneß edustaa selkeästi niitä ihmisiä, jotka eivät pysty kohtaamaan todellisia ongelmia, ja jotka piiloutuvat valheellisten faktojen taakse, Sogut sanoi.

Viimeisimpänä Öziliä kritisoi Saksan maajoukkueen entinen tähtipelaaja Lothar Matthäus, joka oli kritiikissään hieman Hoeneßia kevyempi.

– Mielestäni jalkapallo on jalkapalloa ja politiikka on politiikkaa.

– Mesut on tehnyt hyvää työtä Saksalle aiempina vuosina, mutta viimeisen puolen toista vuoden ajan hän ei ole ollut samalla tasolla kuin esimerkiksi neljä vuotta sitten, kun hän voitti vuonna 2014 MM-finaalin Argentiinaa vastaan.

– Mielestäni hänen aikana maajoukkueessa on ohi. Ei jonkun kuvan vuoksi tai poliittisista syistä. Sillä ei ole merkitystä. En välitä. Näen vain jalkapalloilija Mesut Özilin ja hän ei esiinnyt kuten ennen, Matthäus totesi ESPN:lle.

LUE MYÖS Saksan jalkapalloliiton vastine Özilin syytöksiin tästä.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.