Brentfordin kakkosjoukkueen parhaaksi pelaajaksi viime kaudella valittu Marcus Forss kuului Suomen alle 19-vuotiaiden maajoukkueen avainpelaajiin ennen EM-lopputurnausta. Lopulta Brentford ei kuitenkaan päästänyt nuorta hyökkääjäänsä EM-kisoihin.

Seura halusi Forssin mukaan edustusjoukkueen harjoituspeleihin. Forss onkin esiintynyt loistavasti harjoituskaudella. Kahdessa ottelussa mies on tehnyt kaksi maalia ja antanut valmennukselle varmasti loistavat näytöt ensi kautta silmällä pitäen.

Silti jääminen pois EM-kotikisoista oli vaikea paikka Forssille.

– Se oli todella vaikea päätös, koska halusin tehdä molempia (pelata edustusjoukkueen mukana ja EM-kisoissa). Mutta koen nyt ne hyödyt (että jäin tänne), kun olen onnistunut maalinteossa. Hyvä päätös lopulta, Forss sanoi seuran videohaastattelussa.

Forss uskoi myös, että jääminen seuran mukaan saattaa olla jopa hyvä ratkaisu maajoukkueuran kannalta. Mikäli Forss onnistuu tekemään läpimurron Brentfordin ykkösjoukkueessa (Mestaruussarja, Englannin toiseksi korkein sarjataso), saattaa kutsu tulla alle uudestaan.

– Pitkällä aikavälillä se voi hyödyttää maajoukkuetta. Jos onnistun lyömään läpi ykkösjoukkueessa, saatan nousta alle 21-vuotiaiden maajoukkueeseen tai jopa A-maajoukkueeseen. Uskon, että se hyödyttää myös heitä, Forss puhui.

Katso Forssin haastattelu kokonaisuudessaan alta, jos et näe, voit katsoa sen tästä.