MM-turnauksen miljardipotista sirpale myös Suomeen

© Kuva: Juha Tamminen

Yle kertoo New York Timesia siteeraten, että kansainvälinen jalkapalloliitto FIFA nettoaa juuri päättyneistä MM-kisoista reilut viisi miljardia euroa. Tämä on 10 prosenttia enemmän kuin viime kisojen kohdalla.

Yhdeksi isoista syistä tulopotin kasvamiseen pidetään kiinalaisyritysten tuloa panoksellaan mukaan kisoihin. Viime MM-kisoissa FIFAn yhteistyökumppanina oli vain yksi kiinalaisyritys, nyt niitä oli seitsemän.

Kisoissa pelanneet joukkueet toki saavat osansa kakusta; yhteensä  palkintopotti on noin 680 miljoonaa euroa. Kasvua tässä jopa 40 prosenttia neljän vuoden takaiseen verrattuna. Ranska saa mestaruudestaan arviolta 32,4 miljoonaa euroa, minkä lisäksi 1,3 miljoonan euron valmistautumisrahan.

Rahallisesti kisat hipaisevat myös Suomea, sillä KuPS saa korvausta joukkueessa lainalla olleen Abdalla El Saidin osallisuudesta turnaukseen. Päivässä MM-pelaajan palveluksista maksetaan noin 7300 euron korvaus, joka jakautuu niiden seurojen kesken, joita pelaaja on edustanut kahden vuoden aikana. KuPSin osuus tässä tapauksessa on tuosta summasta noin kymmenesosa.


Näin saat 20 vapaapeliä

Et tarvitse omaa talletusta

  • Avaa pelitili Kalevala Kasinolle.
  • Valitse suosikkipeli Reactoonz ja pelaa 20 vapaapeliä ilman omaa talletusta!
  • Lisäksi tarjolla huikea 325€ bonus.