Norjan suurseura antoi potkut päävalmentajalleen – Simo Valakarista liikkuu hurjia huhuja

© Kuva: Juha Tamminen

Norjan Eliteserienissä pelaava Rosenborg antoi torstaina potkut päävalmentajalleen Kåre Ingebrigtsenille. Tromsø IL:n peräsimessä vahvaa työtä tehnyt Simo Valakari on yhdistetty huhuissa Ingebrigtsenin korvaajaksi.

Norjan menestynein jalkapalloseura on tällä hetkellä sarjassa toisena, kaksi pistettä perässä Brannia. Rosenborg eteni jatkoon Mestarien liigan karsinnoissa kaadettuaan lisäajan maalilla islantilaisen Valurin keskiviikkona. Seuraavaksi Rosenborg kohtaa Mestarien liigan karsinnoissa Celticin ensi viikolla.

Väliaikaisesti Rosenborgin vetovastuun ottaa akatemian johtaja Rini Coolen, jonka on määrä hoitaa tehtävää muutaman kuukauden eli ilmeisesti kauden loppuun saakka

Norjassa on alkanut jo vahva huhumylly, jossa myös Simo Valakari on yhdistetty Rosenborgin seuraavaksi päävalmentajakandidaatiksi. Keskiviikkona norjalaislehdet kyselivät jo Tromsøn urheilujohtajalta Svein-Morten Johansenilta, oliko Rosenborg kysellyt Valakarin perään. Seuran urheilujohtaja vastasi, ettei mitään kyselyitä ole vielä tullut.

SuomiFutis-sivuston saamien tietojen mukaan Valakari on tiettävästi yksi Rosenborgin vaihtoehdoista uudeksi päävalmentajakseen. Valakarilla on Tromsøn kanssa vielä yli kaksi vuotta sopimusta jäljellä, mutta se ei täysin estä myöskään siirtymistä suurseuran päävalmentajaksi.

Tietojemme mukaan heti Ingebrigtsenin potkujen tullessa julki, Norjalaismediat kyselivät kovasti Valakarin tilanteesta. Olisihan Norjan menestyneimmän seuran valmentaminen myös Valakarille upea haaste.

Valakarin johtama Tromsø on tällä hetkellä sarjassa seitsemäntenä. Suomalaisvalmentaja siirtyi Tromsøn peräsimeen kesken viime kauden ja pelasti seuran lähes varmalta näyttäneeltä putoamiselta.

Valakari on aiemmin puhunut siitä, että hänen toiveissa on jonain päivänä valmentaa Englannissa tai Iso-Britanniassa. Lue lisää aiheesta tästä.

Juho Hirvonen
Twitter: @jkhirvonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.