Pommien putoaminen jatkuu – kisaisäntä tiputti Espanjan MM-kisoista

© Kuva: Getty Images

Espanjan ja Venäjän välinen pudotuspeli käynnistyi odotetusti; kisaisännät eivät juuri pallonhallinnasta nauttineet, mutta osumiakaan ei avauskympillä nähty. Muukaan ei tänään tapahtunut kovin nopeasti – 120 minuuttia peliäkään ei riittänyt, vaan ratkaisu jouduttiin hakemaan rangaistuspotkuilla. Venäjä jatkaa turnausta, Espanja ei.

Näin itse ottelu eteni:

12 minuutin kohdalla nimensä maalitilastoihin sai Sergei Ignaševitš – ei vain toivomallaan tavalla. Espanjan vapaapotku kimposi veteraanipuolustajasta omaan verkkoon tämän painiessa Sergio Ramosin kanssa maaliviivalla.

Fernando Hierron miehistö hallitsi palloa myös osuman jälkeen, mutta myös Venäjä sai ajoittaisesti tilanteita aikaan. Kymmenen minuuttia ennen taukovihellystä Aleksandr Golovin ampui lupaavasti, vähän oikean tolpan ohi.

Venäjä sai rangaistuspotkun 40. minuutilla, kun pallo osui kulmapotkun jälkeen Gerard Piquen käteen boksissa. Artem Dzyuba räjäytti kotiyleisön riemuun ohittamalla David de Gean kovalla vedolla alas oikealle.

Espanjan peli sai reilusti lisävirtaa tasoituksesta, ja Diego Costa oli avausjakson lisäminuuteilla pariin otteeseen osumaa.

Tauolle tasatilanteessa 1-1.

Toinen jakso eteni tutulla kaavalla, Espanjan pallonhallinnan pysyessä yli 70%:ssa. Tunnin kohdalla Venäjä osoitti halua voitta ottelu; joukkueen kisojen maalitykki Denis Tsheryshev tuli kentälle. Pian tämän jälkeen rankkariosuman iskenyt Dzyuba teki puolestaan tilaa Fedor Smoloville.

Myös Espanja reagoi jatkuneeseen tasatilanteeseen; David Silva vaihtui ehkä yllättäenkin avauksesta pudonneeseen Andrés Iniestaan.

Ratkaisua ei vaihdoillakaan saatu aikaan, vaan 1-1 -tilanteesta siirryttiin jatko-otteluun.

Espanjan pallohallinta sen kuin kasvoi, ja kahdella extra-viisitoistaminuuttisella homma alkoi olla todella puuduttavaa. Venäjän pelaajat vaikuttivat jo 90 minuutin jälkeen lopen uupuneilta, mutta jaksoivat juosta punaisten loputtoman syöttöruletin tielle riittävän hyvin.

Turnauksen ensimmäinen jatko-ottelu ei tuonut ratkaisua, vaan tarvittiin rangaistuspotkut selvittämään turnausta jatkava joukkue.

Espanja teki ensimmäisen maalinsa ottelussa Iniestan avatessa rankkarikisan varmalla upotuksella. Smolov pamautti seuraavan vasempaan alanurkkaan, David de Gea oli mukana ja hyvin lähellä torjuntaa.

Pique vei Espanjan jälleen johtoon – vasemman tolpan kautta. Ignaševitš tasoitti vuorollaan.

Koké oli ensimmäinen epäonnistuja – Igor Akinfejev ehti keskelle ammutun pallon tielle. Golovin puolestaan ampui sisään de Gean alitse.

Sergio Ramos onnistui – tasoittavalla vuorolla pallon taakse Tsheryshev onnistui myös.

Iago Aspasilla oli kuoleman paikka – Akinfejev torjui jalallaan. Espanja putosi kisoista.