Rio Ferdinand hehkuttaa: Englannin yllätysnimi loistaa MM-kisoissa – ”Minulla oli epäilykseni”

© Kuva: Getty Images

Englannin maajoukkueen ja Manchester Unitedin entinen toppari Rio Ferdinand on vakuuttunut Harry Maguiren esityksistä Venäjän MM-kisoissa.

Leicesterissä pelaava Maguire, 25, oli kaksi vuotta sitten katsomossa seuraamassa Englannin pelejä Ranskan EM-kisoissa. Nyt hän on pelannut MM-turnauksessa jokaisessa pelissä.

Maguire oli loistavasta kaudestaan huolimatta yksi yllätysvalinnoista Englannin joukkueeseen – tai ainakin aloituskokoonpanoon. Ferdinandin mukaan Leicesterin puolustajan nousu maajoukkueen avainpelaajaksi ei tullut kuitenkaan täysin puskista.

– Välillä tähdet vain osuvat kohdalleen pelaajalle turnauksessa, kun oikea aika koittaa oikeassa joukkueessa, kirjoitti Ferdinand BBC:n kolumnissaan.

– Minulle se hetki tuli vuoden 2002 MM-kisoissa. Sillon löysin oman tieni ja ymmärsin täysin, miten pelipaikallani tulee toimia.

– Vaikuttaa siltä, että Maguire – minun kaltaiseni pallon kanssa hyvä puolustaja – on nyt vastaavan äärellä.

– Minulla oli epäilykseni hänen liikkuvuudestaan tällä tasolla, sillä olen nähnyt, miten hänen heikkouksiaan on käytetty hyväksi Leicesterin paidassa Valioliigassa.

– Mutta jotkut pelaajat ovat kuin luotuja maajoukkuejalkapallon hitaammalle tempolle. Sen lisäksi Maguire loistaa Englannin pelitavassa.

– Meidän pelaamisemme perustuu nykyään pallonhallintaan. Pyrimme hallitsemaan peliä ja pitämään palloa pitkiä jaksoja.

– Hänen seurajoukkueensa pelaa täysin eri tavalla, mutta hänellä on maajoukkueessa mahdollisuus tuoda palloa ylös puolustuksesta, ja hänellä on tärkeä rooli maajoukkuevalmentaja Gareth Southgaten pelityylissä.

Englanti kohtaa tänään keskiviikkona Kroatian MM-kisojen semifinaalissa. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 21:00.