Ruotsin MM-taival päätökseen – Englanti pitkän tauon jälkeen välieriin

© Kuva: Getty Images

Englanti voitti lauantaina Ruotsin MM-kisojen puolivälierässä 2-0.

Ottelun ensimmäinen osuma nähtiin puolen tunnin kohdalla, kun Ashley Youngin kulmapotku löysi ihmisjoukon seasta Harry Maguiren, joka puski pallon voimalla verkkoon.

Englanti oli valtaosan pelistä niskan päällä ja loi enemmistön maalipaikoista. Ruotsi pääsi muutaman kerran vaarallisille tekopaikoille, mutta Englannin maalivahti Jordan Pickford esitti parastaan.

Seuraavaa osuma syntyi tunnin pelin jälkeen. Englannilla oli hyvä paine päällä Ruotsin päädyssä, ja Jesse Lingard pääsi potkaisemaan kierteisen ja korkean keskityksen takatolpalle, jonne Dele Alli oli hiipinyt kaikessa rauhassa. Allin pusku lähietäisyydeltä suuntautui kohti Ruotsin veräjänvartijaa Robin Olsenia, joka ei kuitenkaan ehtinyt saamaan näppejään pallon tielle.

Englanti on viimeksi edennyt MM-kisoissa välieriin vuonna 1990 Italian turnauksessa. Tuolloin Länsi-Saksa oli kuitenkin rangaistuspotkukilpailun päätteeksi vahvempi lukemin 4-3, ja Englanti hävisi pronssiottelussa isäntämaalle 1-2.

Tällä kertaa Englanti kohtaa välierässä joko Kroatian tai Venäjän, jotka kohtaavat tänään Suomen aikaa kello 21:00. Toiseen semifinaaliin selviytyivät Ranska ja Belgia.