Saksan jalkapallopomo kommentoi Mesut Özilin tapausta – myönsi virheensä

© Kuva: Getty Images

Saksan palloliiton presidentti Reinhard Grindel myöntää tehneensä virheen käsitellessään Mesut Özilin yhteiskuvakohua Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoganin kanssa.

Özil kimpaantui kohtelustaan tulisesti ja ilmoitti lopettavansa maajoukkueuransa Saksan paidassa. Arsenal-tähti koki kokeneensa rasismia Saksan jalkapalloliiton johdolta turkkilaisten juuriensa takia.

– Mesut Özilin ilmoitus lopettaa on käynnistänyt väittelyn rasismista yleisesti ja erityisesti jalkapallon kyvystä lopettaa rotuerottelu. Saksan jalkapalloliiton presidenttinä, en halua paeta tältä väittelyltä, Grindel sanoi torstaina.

– Jälkiviisaana voin todeta, että minun olisi pitänyt presidenttinä yksiselitteisesti sanoa se, mikä on selvää minulle ja liitolle: me emme suvaitse minkäänlaista rasistista vihamielisyyttä, Grindel jatkoi.

Özilin päätös lopettaa uransa maajoukkueessa oli iso kolaus Saksalle. Özil on valittu viisi kertaa Saksan vuoden jalkapalloilijaksi ja hän on syöttänyt maajoukkueuransa aikana 44 maalia, mikä on enemmän kuin kukaan muu kautta historian. Lisäksi hän on viimeistellyt 23 maalia pelaamassaan 92 ottelussa.

Lähde: Sky Sports