Suomen pelit EM-kotikisoissa päättyivät – puolustusvirheet kävivät kalliiksi

© Kuva: Juha Tamminen

Isäntämaa Suomen pelit alle 19-vuotiaiden EM-turnauksessa Vaasassa ja Seinäjoella ovat ohi. Suomi hävisi alkulohkon päätösottelussaan Portugalille maalein 0-3 eikä saanut kolmesta pelistään pistettäkään.

Ryhdikkäästi koko kisojen ajan esiintynyt Minihuuhkajien joukkue oli lähempänä hyvää tulosta aiemmissa peleissään Italiaa ja Norjaa vastaan kuin sunnuntaina Portugalia vastaan. Vailla maalipaikkoja ei Suomikaan silti ollut. Etenkin ottelun alku oli Suomelta pirteä, ja saipa toisella puoliajallakin esimerkiksi Eetu Vertainen kulmapotkusta loistavan tilaisuuden maalintekoon.

Pelin ainoista maaleista vastasi kuitenkin Portugali. 1-0 -maali lähti vapaapotkun ampuneen Jotan lapikkaasta, ja hidastuksen perusteella näytti siltä, että Suomen muuri olisi terhakammalla ja rohkeammalla hyppäämisellä kyennyt maalin synnyn estämään. Sen verran päitä viistäen pallo maaliin kiisi.

Samainen Jota alusti Portugalin toisen maalin 33. minuutilla. Suomi sortui helppoon harhasyöttöön omalla kenttäpuoliskolla ja pallo lipui kohti päätyrajaa. Valtteri Vesiaho myi nahkansa halvalla ja Jota pääsi ryöväämään häneltä pallon näppärän vartaloharhautuksen turvin. Keskitys löysi lopulta maalin edustalta täysin vapaaksi jätetyn José Gomesin, joka puski pallon helposti verkkoon.

Koko ottelun viimeisestä tilanteesta syntynyt 3-0 -maali oli lopulta pelkkää kosmetiikkaa. Mesaque Dju pani pallon tyhjään maaliin ottelun hahmon Jotan esityöstä.

Suomen parhaimmistoon ottelussa kuului alati vaarallinen Timo Stavitski, jälleen kypsän ottelun pelannut Jaakko Oksanen sekä useita hyviä torjuntoja esittänyt maalivahti Rasmus Leislahti.

Lohkon toisessa ottelussa Italia ja Norja pelasivat 1-1 -tasapelin. Näin A-lohkosta matkaansa välieriin jatkavat Italia ja Portugali. Norja pelaa paikasta MM-kisoihin B-lohkon kolmosta vastaan.


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.