Tanskan Mathias Jörgensen selvisi eilisessä Kroatia-ottelussa keltaisella kaadettuaan Kroatian Ante Rebicin tyhjän maalin edessä.

Rebic pääsi läpiajoon aivan jatkoajan lopussa. Jörgensen liukui takaapäin Rebiciltä jalat alta, kun tämä oli ensiksi ohittanut maalivahti Kasper Schmeichelin. Tilanteesta tuomittiin rangaistuspotku ja keltainen kortti Jörgensenille.

Tilanne herätti kummastusta suuresti sosiaalisessa mediassa, koska Jörgensen ei saanut tilanteesta ulosajoa. Suomen palloliiton erotuomaripäällikön Jouni Hyytiän mukaan tilanne meni kuitenkin täysin oikein.

– Pelaajalla oli yritys ja mahdollisuus pelata palloa, jonka hän tekee. Syksyllä 2016 voimaantulleiden sääntöjen mukaan nyt nähdyssä tilanteessa ei tule enää tuplarangaistusta. Ei tule rangaistuspotkua ja punaista, vaan rangaistuspotku ja keltainen, Hyytiä avasi tilannetta Ylelle.

Hyytiän mukaan pelaajan pitää kuitenkin yrittää pelata palloa välttääkseen punainen kortti.

– Pitää olla kuitenkin elementti, että on mahdollisuus pelata palloa. Jos vetää takaapäin jaloille ja pallo on metrin päässä edessä, niin ei ole mahdollisuutta ja tarkoitus pelata palloa. Nyt pallo oli jaloissa. Tuomari tulkitsi sen niin, että oli mahdollisuus pelata palloa. Jalat vain sotkeutuivat.

Tanskan maalivahti Kasper Schmeichel torjui tilanteesta tuomitun rangaistuspotkun. Ottelu eteni rangaistuspotkukilpailuun, jonka Kroatia lopulta vei. Kroatia kohtaa puolivälierässä isäntämaa Venäjän.