HJK kohtaa keskiviikkona vieraskentällä valkovenäläisen BATE Borisovin Mestarien liigan toisella karsintakierroksella. Maanantaina Nyonissa, Sveitsissä, arvottiin Eurooppa-liigan ja Mestarien liigan kolmannen karsintakierroksen otteluparit.

Mikäli HJK onnistuu voittamaan kaksiosaisessa karsinnassa BATEn, kohtaa se kolmannella karsintakierroksella joko albanialaisen FK Kukësin tai azerbaidzhanilaisen FK Karabahin.

Kukësi ei ole aiemmin pelannut Mestarien liigassa. Seura pääsi vasta viime vuonna ensimmäistä kertaa Mestarien liigan karsintoihin. Karabah sen sijaan on viime vuosina kunnostautunut Euroopan seurakilpailuissa. Viime kaudella Karabah pelasi Mestarien liigan lohkovaiheessa asti. Lisäksi azerbaidžanilaisseura on ollut usein myös Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

HJK:n pelit jatkuvat Eurooppa-liigan karsinnoissa, mikäli BATE osoittautuu kovemmaksi. Siinä tapauksessa HJK etenee Eurooppa-liigan kolmannelle karsintakierrokselle, jossa vastaan tulee joko slovenialainen NK Olimpija Ljubljana tai pohjoisirlantilainen Crusaders FC.

Olimpija putosi viime kesänä Eurooppa-liigan karsinnoissa VPS:lle.

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Mestarien Liigan 3. kierroksen arvonta on suoritettu. FC BATE/HJK-otteluparin voittaja kohtaa voittajan parista FK Kukësi/Qarabağ FK.
#HJK #Helsinki #UCL #Veikkausliiga

HJK Helsinki

@hjkhelsinki
Myös Eurooppa-liiga 3. kierroksen arvonta on suoritettu. FC BATE/HJK-parin häviäjä kohtaa voittajan parista NK Olimpija Ljubljana/Crusaders FC.
#HJK #Helsinki #UEL #Veikkausliiga