Valioliigaseurat ovat tuhlanneet tämän kesän aikana jo yli miljardin siirtosummiin.

Luku on hurja verrattuna muihin Euroopan pääsarjoihin, sillä La Liga -seurat ovat käyttäneet kesän aikana noin 600 miljoonaa hankintoihin. Saksan Bundesliigassa puolestaan vain 415 miljoonaa ja Ligue 1 -seurat ovat käyttäneet vain 375 miljoonaa euroa siirtoihin.

Valioliigaseurojen hurja tuhlailu perustuu muutama vuosi sitten solmittuun uuteen televisiosopimukseen. Sopimus oli niin rahakas, että käytännössä Valioliigan jumbojoukkueetkin ja sarjanousijat pystyvät käyttämään monia kymmeniä miljoonia hankintoihin.

Summa kasvanee vielä viimeisen kahden viikon aikana, sillä etenkin siirtoikkunan sulkeutumispäivä on erityisen vilkas. Siirtoikkuna sulkeutuu tänä kesänä jo 9. elokuuta eli jo ennen kauden alkua, kun aiempina vuosina se on mennyt kiinni muutaman viikon kauden alkamisen jälkeen elokuun ja syyskuun vaihteessa.

Kaikkien aikojan siirtoennätykseen Valioliigassa on matkaa. Viime kesänä seurat käyttivät siirtoihin 1,6 miljardia, mikä on ennätyssumma yhdelle siirtoikkunalle. Miljardin maaginen raja rikkoutui ensimmäisen kerran vuonna 2014 ja sen jälkeen kulutettu summa on ollut vuosi vuoden jälkeen isompi.

Lähde: Sportskeeda