Nuori suomalaismies venäläisen huippuseuran akatemiajohtajana? Kuulostaa hurjalta ajatukselta, mutta totta se on. Asiasta kerrotaan torstaina ilmestyvässä Elmo-lehdessä, mutta sen nosti jo esille lehteen kirjoittava Gert Remmel twiitissään.

Gert Remmel

@GertRemmel
Lehti ilmestyy vasta 48h kuluttua, mutta merkittävä uutinen huutaa itsensä itse ulos. Sisällölisesti ja kansainvälisesti merkittävä, uutiskynnystä ei-ylittävä uutinen. #elmolehti

28-vuotias Iikka Miettinen on nimitetty lehden tietojen mukaan Pietarin Zenitin akatemian urheilutoimenjohtajaksi.

Huippupesti on seurausta pitkäjänteisestä työstä. Miettinen muutti Tampereelta Pietariin parikymppisenä nuorena miehenä, taitamatta lainkaan venäjän kieltä. Ajan myötä hän otti kielen haltuun, ja pääsi töihin Zenitin joukkueeseen videoanalyytikoksi. Välillä Miettinen kävi työharjoittelussa Dinamo Zagrebissa, ja nyt hän on saanut Zenitistä todellisen huippupestin.

Erkko Meri

@ErkkoMeri
Mitä on päättäväisyys futiksessa?

- Lähde kieltä taitamattomana Venäjälle ja nouse 5 vuodessa Zenitin valmennustiimiin videoanalyytikoksi
- Lähetä yli 100 hakemusta ennen harjoittelupaikkaa Dinamo Zagrebista

Venäjän futisliiga alkaa viikonloppuna ja Iikka Miettinen on osa sitä.

FC Zenit Suomi

@fczenit_fin
Iikka Miettinen, Mihail Birykov ja Anatoli Tymoštšuk tutkimassa tilannetta Krasnodar ottelun aikana.
youtu.be/OZ_F0r3QFUQ?t=…

Iikka Miettinen kertoi elämästään Venäjällä ja opintojensa alkuvaiheista Pietarissa viitisen vuotta sitten Maailmalle.net-sivustolla.

Zenit on voittanut kuluvan vuosikymmenen aikana kolme Venäjän-mestaruutta, ja kolme kertaa se on nähty myös Mestarien liigan neljännesvälierissä. Viime kaudella Zenit sijoittui Venäjän Superliigassa viidenneksi.