Jesse Jorosen kahdesti nollaama Atalanta on ollut ällistyttävässä maalivireessä

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat-maalivahti Jesse Jorosen joukkue FC Kööpenhamina eteni torstai-iltana Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Tanskalaisjoukkue voitti Atalantan maalittoman 210-minuuttisen jälkeen rangaistuspotkukilpailussa.

Joukkueiden molemmat kamppailut päättyivät siis jatko-ottelu mukaan lukien 0-0-tasapeliin. Vastustajan nollaaminen kaksiosaisessa europelissä on aina kova saavutus, mutta Jorosen kohdalla kyse oli keskivertoa vakuuttavammasta nollaamisesta.

Atalanta on nimittäin ollut tällä kaudella huimassa maalivireessä. Se on pelannut tällä kaudella Kööpenhamina-pelejä lukuun ottamatta 11 ottelua. Näissä se on tehnyt peräti 41 maalia eli 3,72 ottelua kohden.

Vaikka Atalanta on heilutellut maaliverkkoja muita tämän kauden vastustajiaan vastaan keskimäärin 24,14 minuutin välein, Jorosen taakse se ei onnistunut saamaan ensimmäistäkään maalia 230 minuutin aikana.

Rangaistuspotkukilpailussa Joronenkin joutui antautumaan, mutta hän torjui upeasti Atalantan viimeisen laukojan Andreas Corneliuksen laukauksen. Tämä torjunta jäi ratkaisevaksi, sillä Kööpenhaminan viimeinen vetäjä Denis Vavro onnistui omassa yrityksessään.

Jorosta voi ehdottomasti pitää tämän otteluparin suurimpana sankarina ja ehkä jopa koko Eurooppa-liigan viimeisen karsintakierroksen parhaimpana maalivahtina.