C Moren Mestarien liigan asiantuntijatiimiin kuuluva Petri ”Peetu” Pasanen uskoo, että viimein nyt on Salzburgin vuoro edetä Euroopan suurimman seurajoukkuekilpailun lohkovaiheeseen.

Kaikkien Red Bull -jalkapalloseurojen kantaisä on päässyt perustamisensa jälkeen peräti kymmenen kertaa yrittämään Mestarien liigaan ja jokaisella kerralla on seinä tullut vastaan viimeistään play-off -vaiheessa.

– Jonkinlaisesta kirouksestakin puhutaan. Olen itsekin ollut mukana Salzburgin riveissä, kun Mestarien liigasta on haaveiltu, mutta vain haaveeksi pääsy sinne on toistaiseksi jäänyt, entinen Salzburg-pelaaja Pasanen muistelee.

– Onhan se harvinaista, että pääsee yrittämään kymmenen kertaa vähän yli kymmenen vuoden aikana. Neljästi joukkue on ollut mukana viimeisellä aidalla eli play-off -vaiheessa. Joka kerta on tullut tappio.

Pasanen kuitenkin uskoo, että nyt onni on kääntynyt ja historiaa tehdään. RB Salzburg pelasi ensimmäisessä osaottelussa maalittoman tasapelin vieraskentällä serbialaista Crvena Zvezdaa eli Belgradin Punaista Tähteä vastaan.

– Katsoin sen ottelun. Ensimmäisen pelin perusteella pidän todennäköisenä, että Salzburg käyttää kotikenttäetunsa ja menee lohkovaiheeseen. Maaliton tasapeli on siihen todella hyvä lähtökohta. Papereissani Salzburg on suosikki, Pasanen ennakoi C Moren suoratoistapalvelusta keskiviikkoiltana nähtävää ottelua.

– Toivottavasti Salzburg pääsee mukaan. Joukkue on nuori ja erittäin ennakkoluuloton. He pyrkivät pelaamaan näyttävää ja hyvää jalkapalloa. Joukkueen pelaajia pitää myös katsoa ”sillä silmällä”, koska Salzburg on aina ollut hyvä tähtien kasvatuspaikka. Vaikkapa nykyiset Liverpool -tähdet Sadio Mané ja Naby Keïta ovat entisiä RB Salzburgin pelaajia.

Illan kahdessa muussa Mestarien liigan play-off -ottelussa kohtaavat PAOK ja Benfica sekä PSV Eindhoven ja BATE Borisov.

– Hollannissa kauan pelanneena tietysti toivoisin, että Mestarien liigan menisi kaksi hollantilaista joukkuetta. Mutta BATEn riveissä on Jasse Tuominen, FC Lahden laatutyön yksi tulos. Meni tuosta pelistä jatkoon kumpi vaan, joku positiivinen puoli löytyy aina, Pasanen kommentoi.

Mestarien liigan illan ottelut käynnistyvät kello 21.45.

Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.