Joona Toivio löysi uuden seuran – joukkueessa jo melkoinen suomalaiskomppania

© Kuva: Juha Tamminen
Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Huuhkajien kokenut toppari Joona Toivio on löytänyt uuden seuran. 30-vuotias puolustaja siirtyy Allsvenskanin Häckeniin sopimuksella, joka ulottuu vuoteen 2021 saakka.

– Kun tilaisuus aukesi, oli helppo päätös tulla tänne, Toivio sanoo Häckenin kotisivuilla.

Allsvenskanin keskikastissa majailevassa Häckenissä Toivio saa seuraa muista suomalaisista, sillä samassa joukkueessa pelaavat myös Kari Arkivuo ja Juhani Ojala. Göteborgiin hän muuttaa yhdessä vaimonsa ja yksivuotiaan tyttärensä kanssa.

40 A-maaottelua pelannut Toivio on pelannut aiemmin urallaan AZ Alkmaarissa, Telstarissa, Djurgårdenissa ja Moldessa. Viime kevätkauden hän vietti puolalaisessa Termalica Niecieczassa, mutta suomalaisen sopimus purettiin joukkueen pudottua Puolan pääsarjasta.

Toivio sanoo Häckenin kotisivujen haastattelussa etsineensä perheelleen turvallista paikkaa, ja keskustelleensa siirrostaan vain vähän Kari Arkivuon ja Juhani Ojalan kanssa.

– Minähän vietin kolme vuotta Djurgårdenissa, joten tiesin jotain Häckenistä jo aiemmin, Toivio kertoo.

– Olen toiminut kapteenina kaikissa seuroissani, paitsi Puolassa. Joten on minulla johtajan ominaisuuksiakin. En kuitenkaan ole johtaja, joka puhuisi paljon, vaan yritän johtaa teoillani, oikean jalkansa parhaaksi vahvuudekseen nimeävä Toivio jatkaa.

Häckenin muista suomalaisista Juhani Ojala on ollut pidempään loukkaantuneena, mutta nähtäväksi jää, onko joukkueen puolustuslinjassa jossain vaiheessa syyskautta kolme suomalaista yhtä aikaa.

Hradecky kovassa paikassa Bayernia vastaan! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!