Manchester Unitedin pokaaliton kausi oli ennen kesää vitsi, joka ei naurattanut Punaisten Paholaisten leirissä ketään. Tältä kaudelta toivotaan konkreettisia tuloksia ja pokaaleja, tai muutoin José Mourinhon potkuvaatimukset tulevat varmasti yltymään.

Brighton kuuluu ehdottomasti niihin joukkueisiin, jotka Unitedin odotetaan kaatavan – niin kotona kuin vieraissakin. Toisin kuitenkin kävi, sillä sunnuntaina kotijoukkue Brighton piti kaikki sarjapisteet itsellään maalein 3-2. Sinänsä tässä ei tosin ole mitään uutta, sillä Brighton voitti kotikentällään myös joukkueiden edellisen kohtaamisen viime toukokuussa, tuolloin maalein 1-0.

Brighton karkasi Unitedilta jo ensimmäisellä puoliajalla. Vaikka toppari Lewis Dunk joutuikin loukkaantuneena vaihtoon jo 20. minuutin jälkeen, tekivät Glenn Murray ja Shane Duffy Lokeille kaksi maalia jo ennen puolen tunnin täyttymistä. Romelu Lukaku kavensi, mutta Pascal Grossin rankkariosuma varmisti Brightonille taukojohdon 3-1.

Tilastoista näemme, että vaikka David De Gea onkin yksi maailman parhaista maalivahdeista, ei miehellä kulje rankkareissa. 18 rankkarista espanjalainen on torjunut vain kaksi.

@Ladbrokes
De Gea has conceded 10 goals from the last 14 shots he's faced for Man Utd & Spain 😬

#BHAMUN

Toiselle puoliajalle Mourinho toi heti alkajaisiksi kentälle Jesse Lingardin ja Marcus Rashfordin, ja luottomiehensä Marouane Fellaininkin jo 60. minuutilla. Maaleja ei silti nähty kuin yksi, lisäajan viime hetkillä Paul Pogban ampumasta rankkarista. Niinpä Brighton otti kauden avausvoittonsa suuren ja mahtavan Manchester Unitedin kustannuksella.

– On vaikea sanoa, kuinka José Mourinho reagoi tappioon. Man United oli kehno sekä pallon kanssa että ilman. Heidän esityksestään ei löydy kovinkaan paljon positiivista, Entinen Arsenalin puolustaja Matthew Upson totesi BBC:n radiolähetyksessä.