Mika Väyrynen uskoo entisen seuransa palaavan parrasvaloihin: ”Olisi iso juttu koko Hollannin futikselle”

© Kuva: Getty Images

Entinen PSV:n keskikenttätaituri Mika Väyrynen uskoo, että PSV Eindhoven etenee Mestarien liigan lohkovaiheeseen keskiviikkoiltana.

PSV pelaa Mestarien liigan viimeisellä karsintakierroksella valkovenäläistä BATE Borisovia vastaan, jota edustaa muun muassa Suomen maajoukkueen hyökkääjä Jasse Tuominen. Hollantilaiset voittivat ensimmäisen osan viime viikolla vieraissa 3-2.

Nykyään C Moren asiantuntijana toimiva Väyrynen näkee, että PSV:n taso riittää jatkoon, mutta mikään ei ole vielä selvää.

– He naarasivat hyvän tuloksen Valko-Venäjältä. Kolme vierasmaalia antaa erittäin hyvän lähtökohdan kotiottelulle. Veikkaan, että Eindhovenissa ollaan aika luottavaisin mielin, Väyrynen pohtii SuomiFutis-sivustolle.

– Mutta joukkueessa tiedetään, että peli on vielä kesken. BATE näytti varsinkin ottelun alussa ensimmäisessä pelissä, että se pystyy haastamaan PSV:n. Ei mitään ole vielä kuulutettu kirkossa.

Väyrynen uskoo, että Ajaxin pääsy Mestarien liigaan ei ainakaan vähennä PSV:n motivaatiota tänään. Ajax selviytyi lohkovaiheeseen päihitettyään ukrainalaisen Kiovan Dynamon yhteismaalein 3-1.

– Ainakin (PSV:n) valmentaja Mark van Bommel voi kertoa pelaajille, miten mukavaa on pelata Mestarien liigassa. Siitä hänellä on kokemusta aika isoista ympyröistä. PSV haluaa ilman muuta päästä Ajaxin kelkkaan isojen joukkoon. Kyllä Ajaxin jatkopaikka antaa PSV:lle lisäpotkua.

– Olisi hollantilaiselle jalkapallolle todella iso juttu, jos kaksi joukkuetta pääsisi lohkovaiheeseen mukaan. Mestari ei enää pääse suoraan, ja se oli kova pala Hollannissa. Nyt on kuitenkin kaikki mahdollisuudet siihen, että hollantilainen jalkapallo palaa ryminällä Mestarien liigaan.

Väyrynen muistuttaa myös, että kummankin joukkueen pääseminen lohkovaiheeseen olisi tärkeä asia myös itse kilpailulle.

– Kumpikin on Euroopan parhaaksi kruunattu. Kummallakin on paljon perinteitä huipputasolla ja iso joukko todella kovia pelimiehiä on näissä joukkueissa pelannut. Kyllä monella paikkakunnalla sytyttäisi se, että Ajax tai PSV tulevat kylään.

– Olisi hienoa, että kumpikin pääsisi mukaan. Siihen on ilman muuta loistavat saumat. PSV on selkeästi suosikki menemään jatkoon.

PSV:n ja BATE Borisovin välinen ottelu alkaa 22.00 ja sitä voi seurata C More 2 -kanavalta tai C Moren suoratoistopalveluista.

Kaikki Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan ottelut suorina lähetyksinä C Moren suoratoistopalvelussa cmore.fi.