Mikael Forssell nostaa pahan uhkakuvan HJK:n ylle ennen kärkikamppailua: ”Se voi sekoittaa erittäin pahasti pakkaa”

© Kuva: Juha Tamminen
Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS

Veikkausliigan kärkikaksikko kohtaa, kun HJK isännöi Rovaniemen Palloseuraa. HJK kärsi viikolla kitkerän yhden maalin tappion BATE Borisoville, joka pudotti joukkueen Mestarien liigasta.

Helsinkiläisten pelit jatkuvat kuitenkin Eurooppa-liigan karsinnoissa, joten joukkueelta nähdään paljon pelaajien kierrättämistä, katso kokoonpanot. Viime kauden päätteeksi huikean uransa päättänyt Mikael Forssell tietää, että rotaatio vaikuttaa joukkueen pelaamiseen.

– Se voi sekoittaa erittäin pahasti pakkaa rehellisesti sanoen. Olen nähnyt sen urallani useasti. Olen joutunut myös sen uhriksi.

– Se on paha, jos ennen peliä jo tietää, että tällä joukkueella ei ole pelattu kertaakaan yhdessä. Se on erittäin haastavaa saada se toimimaan. Kotiyleisö pystyy vähän auttamaan. Jos se rotaatio tapahtuisi vieraspelissä, niin se olisi vielä pahempi, Forssell kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Forssell kertoo, että hyökkääjän mielen valtaa epäluulo, kun vierellä olevat pelaajat vaihtuvat.

– Hyökkäyspäässä marginaalit ovat ehkä vielä pienemmät, joten kyllä se vaikuttaa. Hyökkääjä on täysin muiden pelaajien armoilla pallon saamisen suhteen. Jos sinua ruokkivat pelaajat eivät ole tuttuja, se on lähtökohtaisesti vaikeampaa.

Kaikkien aikojen suomalaishyökkääjä uskoo helsinkiläisten syttyvän myös sarjapeleihin, vaikka elintärkeät europelit ovat käsillä.

– Jokaisella pelaajalla pitää olla se ylpeys, kun pääsee pelaamaan. Vaikka pääset pelaamaan rotaation kautta, se on mahdollisuus. Se on samalla mieletön mahdollisuus.

Vierasjoukkue pääsee otteluun hyvin valmistautuneena.

– RoPS on hyvässä iskussa ja heillä on selkeä pelityyli. HJK:lla on raskas viikko alla. Jos olet taitava valmentaja, pystyt pitämään vireessä ne pelaajat, jotka eivät ole pelanneet. Heillä pitää olla nälkää.

Forssell on ollut vakuuttunut HJK-pyssy Klaussin otteista viime aikoina. Brassikärki johtaa maalipörssiä Rasmus Karjalaisen kanssa 13 osumalla.

– Minunn pitää sanoa, että ihan alun jälkeen mietin, että mitäs tästä tulee.

– Sen jälkeen hän on kehittynyt hyvin ja hänellä on aina ajatus, miten maali tehdään. Moni niistä on ollut sijoitus alakulmaan, josta olen tykännyt. Toivottavasti se vire pysyy ja jatkuu.

Jesse Happonen

Pian jatkuu Valioliiga!

Valioliigan ja Bundesliigan alun kunniaksi Viaplaylla on HUIPPUTARJOUS. Katso kaikki Valioliigan ja Bundesliigan matsit sekä Joel Pohjanpalon 2. Bundesliigan pelit alle kympillä kuussa! Ei sitoutumispakkoa. Viaplay nyt 9,99€/kk (norm. 29,99€).
NAPPAA TARJOUS