MTV-päällikkö Markus Autero kertoi – mitä Mestarien liiga -illat pitävät sisällään? ”Hyviä ja tosi pitkiä iltoja”

© Kuva: C More
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Jalkapallo tekee paluun tulevalla kaudella MTV:n kanaville, kun C More näyttää Mestarien liigan ja La Ligan jokaisen ottelun. Kanava julkisti kivikovan ryhmän, jotka toimivat otteluissa selostajina ja asiantuntijoina.

Kanavan pääselostajat ovat Tuomas Virkkunen, Niki Juusela ja Antero Mertaranta. Ile Uusivuoren isännöimissä UCL-studioissa nähdään vakioasiantuntijoina puolestaan Mikael Forssell, Antti Niemi, Petri Pasanen ja Mika Väyrynen.

MTV:n urheilun ohjelmapäällikkö Markus Autero myhäilee kattauksesta.

– Olen todella tyytyväinen. Olen itse aloittanut toimittajan hommat jalkapallon parissa 90-luvun puolivälin jälkeen, ollut studioisäntänä ja juontajana vuosia, joten futis on minulle tärkeä asia. Ei nyt niillä perusteilla koskaan mitään oikeuksia hankita, mutta siinä mielessä kiva, että saamme nyt futiksen takaisin. Teimme sitä aikoinaan tosi paljon, mutta nyt ehti kulua pieni hetki ilman sitä.

Vaikka tiimi on kokenut, niin tavallaan kaikki ovat uuden äärellä. Otteluiden studioita on jo tovin hahmoteltu.

– Keskitämme meidän tekemisemme studioiden ympärille. Pyrimme tekemään niistä mahdollisimman hyviä ja tosi pitkiä iltoja. Pyrimme olemaan myös sosiaalisessa mediassa todella aktiivisia pitkin viikkoa.

– Aina kun lähdetään asioita tekemään nollasta, niin sisältöä pitää miettiä. Pyrimme informoimaan ihmisiä, pyrimme avaamaan syvällisesti taktisia asioita. Se mitä varmasti myös teemme on, että puhumme paljon myös yksittäisistä pelaajista, pelaajien taitoon liittyvistä asioista, yksilötaidosta, tilanteista joissa pelaajat ovat.

Autero kertoo, että asiantuntijoiden omaa mittavaa kansainvälistä pelikokemusta aiotaan käyttää paljon hyväksi.

– Nämä kaverit tietävät omakohtaisesti, millaista missäkin tilanteessa on olla. Se on sellainen asia, jota mielestäni voisi pikkaisen enemmän avata.

– Siinä on maailman parhaat pelaajat kentällä. Haluan, että siihen kiinnitämme huomiota, miksi he ovat juuri niin taitavia, ja miten he ovat tehneet asiat urallaan oikein, Autero sanoo intoa täynnä.

Jesse Happonen

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!