Naisten liigassa ikäviä järjestyshäiriöitä – TPS tuomitsee ja pyytää anteeksi

© Kuva:
Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Naisten liigan runkosarjan päätöskierros pelattiin viime lauantaina, mutta Turussa Urheilupuiston Yläkentällä pelatussa TPS-HJK -ottelussa ei vältytty ikäviltä järjestyshäiriöiltä. Tapahtuneen toi julkisuuteen HJK:n Linda Ruutu, joka teki ottelussa kaksi maalia.

– Tänään TPS-HJK -pelissä kuului ryhmältä TPS-faneja täysin ala-arvoista huutelua. Kuulin itseeni kohdistetun ”kutonen on poika” huudon useamman kerran, Ruutu aloittaa somepostauksensa.

Ruudun mukaan tyylitajuttomia huutoja saivat kuunnella muutkin HJK:n pelaajat. Lisäksi ryhmä kehotti joukkuettaan kannustaneita noin 10-vuotiaita tyttöjä olemaan hiljaa.

Huutelijoita Ruutu kehotti aikamatkalle 50-luvulle. Itse hän vastasi törkeyksiin niin kuin parhaiten osaa: kahdella maalilla.

TPS tuomitsi törkeyksiä huudelleiden katsojien käytöksen kotisivujensa tiedotteessa mitä jyrkimmin.

– Yläkentän katsomossa oli mukana pieni joukko nuoria miehiä, jotka käyttäytyivät erittäin epäasiallisesti vierasjoukkue HJK:ta, sen yksittäisiä pelaajia, sekä kannattajia kohtaan. Tämä ryhmä käytti käytännön tasolla täysin ala-arvoista kieltä helsinkiläisseuran pelaajia ja kannattajia kohtaan. TPS jalkapallo tuomitsee jyrkästi nämä tapahtumat, tiedotteessa kirjoitetaan.

– Erityisen tuomittavaa on se, että pilkan kohteeksi joutuivat myös alaikäiset lapset. TPS jalkapallo muistuttaa, että ongelmia aiheuttaneet henkilöt eivät kuulu varsinaisiin TPS-kannattajiin.

TPS myöntää, että sen olisi tapahtuman järjestäjänä pitänyt kyetä reagoimaan tilanteeseen nopeammin ja poistaa kyseiset katsojat tapahtuma-alueelta.

– TPS jalkapallo ei hyväksy missään olosuhteissa sellaista katsomokäyttäytymistä, jossa ihmisiä yleensäkään loukataan henkilökohtaisesti. TPS:n omat seura-arvot kieltävät yleisellä tasolla myös kaikki ihmisten etniseen taustaan, seksuaaliseen suuntautumiseen tai sukupuolten väliseen tasa-arvoon liittyvät loukkaukset, seurasta korostetaan.

Juttua päivitetty kirjoitusvirheen osalta 20.8. klo 22.00. Ensimmäisessä virkkeessä piti lukea pelattu, ei pelätty.

Veikkausliigassa FC Inter - RoPS! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!