Näkökulma: ”Ba-da-pa dii-ba-da bum!” – HJK:n lupaama ilotulitus olikin pelkkä papattimatto

© Kuva: Juha Tamminen

Sosiaalinen media tarjoaa jalkapalloseuroille aivan uudenlaisia innovatiivisia tapoja tiedottaa pelaajahankinnoistaan. Milloin laitetaan Alexis Sánchez soittamaan pianolla seuran hymniä (Manchester United) ja milloin annetaan faneille maalivahdin kokoamisohjeet aitoon Ikean tapaan (ruotsalaisen Robin Olsenin siirto AS Romaan).

Yksi yleisimmistä tavoista on antaa kannattajille pieni teaseri luvassa olevasta pelaajajulkistuksesta. Tällaiseen tuttuun konstiin tarttui myös Veikkausliigan oma jättiläinen HJK, joka kiusoitteli torstaina kannattajiaan twiitillä, jossa uuden sopimuspelaajan kasvot oli blurrattu tunnistamattomiksi. Twiitin kuvana oli otsikon ”melodia”, ja lisäksi pyydettiin englanniksi ”pysymään kuulolla”. Ja fanithan pysyivät.

Se, mitä sitten tapahtui, oli hämmentävää ja osoitti, ettei HJK kuulu ainakaan sosiaalisen median jättiläisiin. Nyt mentiin nimittäin kliseisesti perse edellä puuhun.

Ensin edessä oli pitkä, tai pikemminkin pitkästyttävä odotus. Kiusoittelun jälkeen moni saattoi odottaa pelaajajulkistuksen seuraavan vaikkapa 15 minuutin kuluttua (kuten Bristol City teki keskiviikkona Niki Mäenpään kohdalla). Hyväksyttävä suoritus olisi myös vaikkapa kolmen tai neljän tunnin odotuttaminen.

Sen sijaan HJK pani kannattajansa odottamaan lähemmäs kokonaisen vuorokauden. Sinänsä oikein näppärä kiusoittelutwiitti olikin tässä vaiheessa jo ”old news”, ja sen potentiaalisesti tuoma noste syöty.

Pahempaa sen sijaan oli se, mitä blurrauksen takaa lopulta löytyi. Jordi Domínguez Rajo voi olla erittäin hyväkin pelaaja (lue sopimusuutinen), mutta valitun tiedotustavan takia monen ensivaikutelma miehestä saattaakin olla negatiivinen.

Kun lähdetään blurraamaan uuden vahvistuksen kasvoja, annetaan faneille hyvä syy kasvattaa odotukset pilviin. Olisiko se Roman EremenkoBerat Sadik vai Atomu Tanaka (lue lisää täältä)? Kuka tahansa heistä tulisi Veikkausliigan supertähden statuksella ja palkitsisi kannattajien pitkän odotuksen. Nyt HJK niin sanotusti ”antoi ymmärtää, muttei ymmärtänyt antaa”, kuten sanonta kuuluu.

En usko, että Jordi Domínguezia tunnistaa suomalaisesta jalkapalloväestä kovinkaan moni, ja miehen sopimuksen olisi aivan hyvin voinut tiedottaa ilman 23 tuntia kestäneitä blurraushassuttelujakin. Silloin se ensivaikutelmakin olisi varmasti paljon innostuneempi.

Nyt valitsemallaan strategialla HJK oli järjestämässä kannattajilleen juhlavaa ilotulitusta, mutta lopulta paikalle saapuneille sytytettiinkin pelkkä papattimatto. Mikä sai tiedotusosaston ajattelemaan, että olisi hyvä idea sirotella suolaa juuri BATE-pettymyksestä toipuvien kannattajien haavoihin? Sillä pettymyshän tämä sopimusuutinen monien mielessä varmasti lähtökohtaisesti oli.

No, oppia ikä kaikki. Bienvenido a Veikkausliiga, Jordi. Kyllä kannattajat tämänkin farssin nopeasti unohtavat, jos uusi vahvistus osoittautuu pelimieheksi.

Heikki Kuparinen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.