Pitäisikö Veikkausliigassa olla värikkäämpiä pelaajia? – Maajoukkuelegenda: ”Onko se sitä, että näytetään per*että tuomarille?”

© Kuva: Juha Tamminen
La Ligassa Betis isännöi Mallorcaa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!

Isot kansainväliset jalkapallon huippusarjat alkavat elokuussa ja moni futisfani jumittuu katsomaan niitä sohvalle. Tällöin kotimainen Veikkausliiga saattaa jäädä osalla pienemmälle huomiolle.

Valioliigassa ja Suomen A-maajoukkueessa upean uran luonut maalivahti Antti Niemi pohtii, miten Veikkausliiga pystyy taistelemaan huomiosta isoja tähtiä viliseviä sarjoja vastaan.

– Meillä ei ole siihen taikatemppuja. Pelin taso on kaiken A ja O. Se on se kivijalka. Katsojan pitää saada sieltä se elämys, että ”perhana olipas vauhdikasta peliä ja hyviä nuoria taitavia pelaajia”. Tietynlainen brändäys ja markkinointi nuorten pelaajien ympärille auttaisi. Meillä on liigassa tosi paljon nuoria hyviä pelaajia, jotka tulevat siirtymään ulkomaille, Niemi kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Pitäisikö Veikkausliigassa olla värikkäämpiä pelaajia?

– Mitä se värikkyys on? Onko se sitä, että näytetään persettä tuomarille? Se värikkyys pitäisi määritellä. Onko Petri Pasanen värikäs? Hän on pelannut Veikkausliigassa ja sitä ennen joku 400 peliä Bundesliigaa, mutta ei hän silti varmaan värikäs ollut. Hän oli vaan saatanan hyvä jalkapalloilija. Kyllä minä sitä olisin mennyt aikoinaan katsomaan.

– Värikkyys sanana särähtää minulla vähän korvaan. Ennemmin puhuisin tällaisista profiilipelaajista, jotka pomppaa sieltä massasta esiin jalkapalloilullisilla avuilla. On se sitten syöttötaito tai laukaisutaito tai joku muu erikoisominaisuus, maalivahtilegenda sanoo ja pistää toimittajalle jauhot suuhun ystävälliseen sävyyn.

Veikkausliigassa SJK kohtaa perjantaina Pohjanmaan derbyssä Vaasan Palloseuran. VPS on ollut viime viikkoina hyvässä vireessä, ja joukkue taistelee tiukasti mitalisijoista. SJK:lla on ollut sen sijaan vaikeaa läpi kauden.

– Muistan omalta uraltani, että paikallisottelut saattoivat tehdä henkisellä puolella ihmeitä. Se tulee olemaan SJK:lla varmasti isossa roolissa tällä hetkellä. Ison pelin voitto saattaa kääntää kurssin äkkiä toiseen suuntaan.

Niemeä harmittaa seinäjokisten pitkään jatkunut korpivaellus.

– Se mitä SJK on tehnyt suomalaisessa jalkapallossa viimeisen viiden vuoden aikana, on hatunnoston arvoinen suoritus. Kaupunki, joka on tunnettu painista ja pesäpallosta vuosikymmeniä, omistaa nyt meidän mittakaavassa parhaan stadionin. Siitä hattu pois.

– En mitenkään nauti siitä, että seura joka on voittanut vastikään mestaruuden, rämpii putoamiskamppailussa. En saa siitä mitään kiksejä. Toivoisin, että heistä saataisiin HJK:lle sellainen kestohaastaja. Resurssit ja olosuhteet alkavat olla jo siinä mallissa, nykyinen maalivahtivalmentaja paaluttaa.

SJK isännöi VPS:a perjantain kello 20.

Jesse Happonen


Nappaa 20€ riskitön veto!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 20 euroa.
  3. Talletuksen jälkeen saat heti 20€ riskittömän vedon.

La Ligassa Betis isännöi Mallorcaa! Lue ennakko ja lunasta talletusbonus!