Rangersissa tilaa Steven Gerrardille tehnyt suomalaisvalmentaja valmiina uusiin haasteisiin: ”Kaikenlaista pientä kiikarissa”

© Kuva: Getty Images

Glasgow Rangersin ja Huuhkajien ex-maalitykki Jonatan Johansson seuraa aktiivisesti Skotlannin pääsarjaa. Mies asuu edelleen Skotlannissa ja työskenteli viime kaudella entisen seuransa Rangersin apuvalmentajana.

Steven Gerrard astui Rangersin puikkoihin tämän kauden alussa ja toi mukanaan omat taustahenkilönsä. Tämä taas sysäsi Johanssonin vapaille markkinoille. Toimettomana ”Tintti” ei ole sanojensa mukaan ollut.

– Koko ajan on kaikenlaista pientä kiikarissa, mutta vielä ei ole mitään todella kiinnostavaa ilmennyt. Minulla on täydet valmiudet tarttua hommiin lyhyelläkin varoitusajalla – myös ulkomailla, Johansson kertoo SuomiFutis-sivustolle.

Skottiliiga pyörähti käyntiin jo viikko sitten. Lähtökohdat vaikuttavat tutuilta Celticin ja Rangersin hallitessa kärkisijoja, mutta Johanssonin mukaan asetelmat ovat hitaasti kääntymässä myös muiden seurojen kannalta.

– Kyllä Celtic edelleen on suursuosikki, mutta täysin tyytyväinen manageri Brendan Rogers ei ole seuran hankintapolitiikkaan ollut. Rangers on sen sijaan myllännyt pakan oikein kunnolla hankkimalla peräti 11 uutta pelaajaa. Käytännössä kyseessä on aivan uusi jengi viime kauteen verrattuna.

Johanssonin mukaan kärkikaksikon niskaan hengittävät tarmokkaimmin Aberdeen, Hibernian ja Hearts.

– Aberdeen tuli viime vuonna jo toiseksi, enkä usko, että kahden suuren dominointi tulee olemaan aivan yhtä voimakasta tällä kaudella. Mainitulla kolmikolla on talous kunnossa ja seurat ovat muutenkin hyvin hoidettuja. Varsinkin Hibsin pelityylistä pidän paljon. Se on hyvä sekoitus voimafutista ja taktista osaamista, ”Tintti” kertoo.

– Jos Skoteissa aikaisemmin puhuttiin vain Old Firmistä, on kärki selvästi laajentunut. Pakko tunnustaa, että näiden TOP-5 -joukkueiden jälkeen tulee aikamoinen droppi tasossa. Siinä liigalla riittää tulevaisuudessa haastetta. Paljon kehitystä on tapahtunut, mutta vielä mennään kahden tai kolmen suuren tahdissa, Jonatan Johansson päättää.

Skotlannin Valioliiga näkyy kaudella 2018-19 Viasatin kanavilla ja Viaplay-palvelussa. Hearts isännöi Celticiä lauantaina kello 14.25 alkavassa ottelussa, joka on katsottavissa suorana Viaplayssä.

Kimmo Mäkinen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.