Robin Lod valmistautuu debyyttiinsä Espanjassa: ”Halusin paikkaan, jossa minua arvostetaan”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajien tuikitärkeä keskikenttäpelaaja Robin Lod teki tänä kesänä yllätyssiirron, kun hän lähti kreikkalaisesta Panathinaikosista vapaana agenttina Espanjan toiselle sarjatasolle Sporting Gijóniin. Gijón kuuluu Segundan nousijasuosikkeihin, ja aloittaa kautensa lauantaina vieraspelillä Alcorcónia vastaan.

Suomalaisella on ollut pieniä vaivoja, eikä hänen pelaamisensa ottelussa ole vielä varmaa. Joka tapauksessa 25-vuotias Lod teki itseään Sporting-kannattajille tutummaksi antamalla El Comercio -lehdelle haastattelun, jossa hän kertoi muun muassa odotuksistaan ja Espanjaan sopeutumisestaan.

– Kaikki on mennyt mukavasti ja helposti. Tietysti melkein kaikki puhuvat espanjaa ja minun on yhä vaikeaa ymmärtää jotain. Kaikki kuitenkin käyttäytyvät hyvin kanssani ja saavat oloni tuntumaan kotoisalta, Lod kertoo alkutaipaleestaan.

– Pelikaverit ovat hyviä ja hauskoja tyyppejä. Toivottavasti opin pian espanjaa, jotta keskusteluista tulee parempia. Kaikki olivat puhuneet minulle hyvää joukkueesta, mutta se on fantastinen.

– Tunnen olevani pidetty. Olen hyvin iloinen siitä, että tulin tänne. Jalkapalloilijalle tekee hyvää tuntea olonsa tervetulleeksi.

Tyypillinen suomalaispelaaja

 

 

Lodilta kysyttiin myös mielipidettä siitä, millainen on tyypillinen suomalainen pelaaja. Sellaiseksi hän tunnustautuu itekin.

– Tyypillisellä suomalaisella pelaajalla on ennen kaikkea korkea työmoraali. Hän haluaa antaa kaikkensa ja tehdä kovasti hommia. Tehdä kentällä kaikkensa joukkueen puolesta.

– Olen itsekin tyypillinen suomalaispelaaja. Minulla on rauhallinen luonne enkä viihdy huomion keskipisteenä, mutta annan sata prosenttia jokaisessa ottelussa ja jokaisissa harjoituksissa, Lod lupaa.

 

 

 

 

 

Lod kertoo, ettei tiennyt Gijónin kaupungista juuri mitään, mutta tiesi, että Sporting Gijónilla on pitkä ja kunniakas historia. Kaupunki on kuitenkin tehnyt häneen hyvän vaikutuksen. Päätös siirron takana syntyi seuran innokkaan lähestymistavan vuoksi.

– Seura oli aidosti kiinnostunut tekemään kanssani sopimuksen. Minulle oli tärkeintä siirtyä paikkaan, jossa tuntisin, että minusta pidetään, minuun luotetaan ja minua arvostetaan. Luulen, että Sportingissa minulla on hyvä tilaisuus osoittaa kykyni, pelata hyvin ja saavuttaa tavoitteet, Lod muotoilee.

 

 

– Joukkueen tärkein päämäärä on sarjanousu, ja teemme lujasti töitä sen saavuttamiseksi. Se on todella tärkeää.

Kuninkaalle terveisiä

Lodin suurin jalkapalloidoli tuskin yllättää ketään.

– Jari Litmanen oli ja on idolini. Hän on suomalainen, joka pelasi huikean uran. Hän oli ainutlaatuinen, ja suuri jalkapalloesikuvani.

– Olimme pelikavereita urani alussa, ja olen onnekas, että sain pelata hänen kanssaan joitain otteluita. Vaalin siitä muistoa, sillä Litmanen oli idolini lapsesta saakka.

Lod naurahtaa, kun häneltä kysytään, pelaako hän mieluummin vasemmalla laidalla vai keskellä kenttää.

 

 

 

 

 

 

– Kaikki kysyvät tuota minulta aina. Yritän vastata oikein. Olen pelannut koko elämäni eri paikoilla eikä minulla ole suosikkipelipaikkaa. Tärkeintä minulle on auttaa joukkuetta, Lod määrittelee.

Lodia valmentaa Gijónissa vuoden 2002 MM-kisoissa ja vuoden 2004 EM-kisoissa Espanjan joukkueessa pelannut Rubén Baraja. Suomalainen muistaa lähinnä Valenciaa urallaan edustaneen keskikenttäpelaajan hyvin.

– Näin joitain hänen pelejään, ja hän oli vaikuttava pelaaja. Näiden viikkojen jälkeen minusta tuntuu, että hän on myös erittäin hyvä valmentaja. Baraja on vaativa, mutta pelaajille läheinen, ja uskon, että hän kykenee kehittämään pelaajia.

 

 

 

Lodia pidetään kannattajien keskuudessa Sportingin kesän tähtihankintana, mutta suomalainen uskoo olevansa valmis vastaamaan huutoon.

– Olen aina valmis. On imartelevaa, että minua pidetään tähtenä, mutta tärkeintä on tehdä lujasti töitä ja antaa joukkueelle kaikkensa. Olen vain yksi palanen Sportingin projektia, Lod korostaa.

 

 


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.