Synkkä kolmeminuuttinen kaatoi HJK:n unelmat Mestarien liigasta – lähellä, mutta niin kaukana

© Kuva: Juha Tamminen

HJK:n taival europeleissä jatkuu Eurooppa-liigan puolella. BATE Borisov käytti HJK:n synkän hetken avauspuoliskolla hyväkseen ja eteni Mestarien liigan kolmannelle karsintakierrokselle yhteismaalein 2-1.

Avauspuoliskon kaksi virhettä olivat kohtalokkaita HJK:n kannalta. Molemmissa osumissa BATE-kapteeni Igor Stasevich hääräsi tärkeässä roolissa. BATE:n avausmaali tuli 21. minuutilla. Stasevich lähetti vasemmalta laidalta kovan keskityksen, joka kimposi HJK-kapteeni Rafinhan päästä omaan maaliin.

HJK:n musta hetki kesti lopulta vain kolmisen minuuttia, mutta se oli sitäkin synkempi. 24. minuutilla HJK:lla oli pallonhallinta ja toppari Hannu Patronen kompastui palloon, mutta selvitti vielä tilanteen saaden syötön eteenpäin. Syöttö kuitenkin katkaistiin ja BATE lähti nopeasti vastahyökkäykseen.

HJK:n kenttätasapaino oli kaoottisessa tilanteessa ja toppari Faith Obilor joutui ottamaan yksin BATE:n hyökkäystä vastaan. Kapteeni Stasevich laukoi vastahyökkäyksen päätteeksi pallon varmasti ohi HJK-vahti Maksim Rudakovin. Muutamassa minuutissa HJK näytti menettäneen mahdollisuudet jatkopaikkaan.

HJK:n onneksi Moshtagh Yaghoubi toi nopeasti kotijoukkueen maalin päähän. Riku Riski leikkasi oikealta laidalta keskelle ja pallo karkasi Yaghoubille, joka tälläsi tarkan laukauksen oikeaan alakulmaan.

Kavennuksen jälkeen HJK:lla oli paremmat tekopaikat ensimmäisellä jaksolla. Todella pirteästi läpi ottelun pelannut Evans Mensah tykitti kertaalleen tolppaan ja toisella kerralla BATE-vahti Denis Scherbitski venyi upeasti Mensahin laukauksen tielle.

BATE vetäytyi bussiin

Toisella jaksolla pelin kuva oli selvä: BATE pyrki puolustamaan johtoaan jokaisen kentällä olleen pelaajan voimin. HJK hallitsi palloa ja pyrki pääosin laidalta tulleilla keskityksillä hakemaan tasoitusta.

Varsinkin toisen puoliskon ensimmäinen kymmenminuuttinen oli HJK:lta väkevä. Klubi haki vimmatusti tasoitusta, mutta Scherbitski venyi muun muassa Sebastian Dahlströmin laukauksen eteen.

Mitä pidemmälle peli eteni, sen paremmin BATE:n tiivis puolustusryhmitys pystyi syömään HJK:lta tilan hyökkäyskolmannekselta. Sitä mukaa myös HJK:n tekopaikat vähenivät. HJK:lla oli suuria vaikeuksia viimeisen puolen tunnin aikana päästä vaarallisesti BATE:n boksin sisään.

BATE:n suomalaishyökkääjä Jasse Tuominen toi lisää suomalaisväriä iltaan, kun hänet päästettiin irti 87. minuutilla.

Lopulta BATE selvisi melko helpolla kotijoukkueen loppurynnistyksestä. HJK:n pelaajista alkoi viimeisillä minuuteilla näkymään, että kahden maalin tekeminen Euroopan kentillä meritoitunutta BATE:a vastaan on turhan kova pala purtavaksi. BATE:n tehtyä kaksi osumaa vieraskentällä, 2-2-tasapeli ei olisi HJK:lle riittänyt.

BATE kohtaa Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella FK Karabah-FK Kukësi -otteluparin voittajan. HJK:n karsinnat jaktkuvat Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella. HJK:n vastustaja tulee otteluparista Olimpija Ljubljana–Crusaders.

LUE MYÖS Mika Lehkosuon kommentit ottelusta.

LUE MYÖS BATE-hyökkääjä Jasse Tuomisen mietteet voitosta.

Juho Hirvonen, Helsinki
Twitter: @jkhirvonen


Suomi johtaa Belgiaa vastaan 5-0! Jos johto pitää saat eurolla viisikymppiä!

1. Siirry Unibetille.
2. Aseta 1€ panos Suomelle viiden maalin tasoituksella
3.  Jos Suomen johto pitää saat 50€!