BATE Borisovin 22-vuotias suomalaishyökkääjä Jasse Tuominen pääsi ottelun loppuhetkillä kentälle HJK:ta vastaan. Enemmänkin peliaikaa olisi ollut toiveissa, mutta tärkeintä oli oman joukkueen eteneminen seuraavalle karsintakierrokselle Mestarien liigassa.

BATE voitti HJK:n vieraskentällä lukemin 2-1, ja kun avausottelu päättyi maalittomaan tasapeliin, jatkuvat Tuomisen ottelut Mestarien liigan puolella. BATE iski kolmeen minuuttiin kaksi maalia ja 24 peliminuutin jälkeen HJK oli lyöty kanveesiin, josta se ei enää noussut.

LUE MYÖS ottelun raportti tästä.

– Kyllä sitä itsekin vähän jännitti tuolla sivurajalla. Saimme hyvän startin matsiin (2-0), sitten annoimme kaverille yhden. Klubi sai sitten vähän painetta, mutta kestimme sen hyvin. Toisella puoliskolla alkoi vähän tulla tiloja enemmän meillekin, Tuominen niputti ottelun jälkeen toimittajille.

Tuominen pääsi kentälle 87. minuutilla. Suomalaishyökkääjä oli heti rakentelemassa tekopaikkaa joukkuekaverilleen, kun HJK haki vimmatusti tasoitusta ja BATE pääsi iskemään vastaan. Enemmänkin olisi Tuominen voinut kentällä kirmata omien sanojensa mukaan.

– Totta kai aina haluaa pelata mahdollisimman paljon. Nälkä on kova ja kun pääsi vielä Suomeen pelaamaan, niin olisi ehkä toivonut vähän enemmän (peliaikaa). Tärkeintä oli kuitenkin se, että voitettiin, Tuominen totesi.

Moshtagh Yaghoubi (vas.) ja Jasse Tuominen (keskellä) pallontaivoittelutilanteessa. Kuva: Juha Tamminen.

Heti kentälle päästyään Tuominen otti kovan kontaktin HJK:n keskikenttäpelaaja Moshtagh Yaghoubin kanssa. Tilanteessa ei ollut kuitenkaan mitään ihmeellistä miehen mukaan.

– Tuttu kaveri alle 21-vuotiaiden maajoukkueesta. Aina kun näemme, niin heitetään ”femmat” ja jauhamme kuulumiset. Hyvät välit meillä on, Tuominen naureskeli.

BATE jatkaa siis pelejä Mestarien liigan kolmannella karsintakierroksella. Tuominen pelaa toista kauttaan Valko-Venäjällä isommissa ympyröissä siirryttyään ulkomaille FC Lahdesta maaliskuussa 2017. Viime kaudella BATE pelasi Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

HJK:n päävalmentaja Mika Lehkosuo myönsi ottelun jälkeen lehdistötilaisuudessa, että HJK:n ykköstavoite on Veikkausliigassa menestyminen, LUE JUTTU. Tuominen totesikin todella oleellisen eron suomalaisen ja valkovenäläisen suurseuran ajattelutavassa.

– Mestaruus sarjassa on aina tavoitteena. Europeleissä on tavoite aina päästä lohkovaiheeseen. Vähän se on seuraavaa ”leveliä” Suomeen verrattuna.