Bundesliigan hännille ajautunut Lukas Hradeckyn edustama Leverkusen ei ole vielä pakkovoiton edessä – ”Pitkässä juoksussa se homma kääntyy”

© Kuva: Getty Images

Huuhkajien ykköskassari Lukas Hradecky on päässyt toden teolla tositoimiin viime aikoina. Enää turkulainen ei joudu katselemaan pelejä sivusta leuasta leikatun kystan vuoksi, vaan hän saa pelata nyt uuden seuransa Leverkusenin paidassa.

Hradecky sai ennen Leverkusen-debyyttiään kaksi peliä alle Huuhkajissa, kun Suomi kaatoi sekä Viron että Unkarin Nations Leaguessa. Tarkasti Hradeckyn otteita seuraava valmentaja Marko Rajamäki oli tyytyväinen veskarin esityksiin Suomen maalilla.

Rivelle (Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva) pinnat oikeasta maalivahtivalinnasta. Tuloksena oli kaksi nollapeliä ja kaksi voittoa. Luke joutui ottamaan sen yhden ison torjunnan Unkaria vastaan, kun Adam Szalai oli puolittain läpi, mutta Luke teki itsensä isoksi ja torjui, Rajamäki sanoi Suomifutis-sivustolle.

– Hän saa saa antaa kiitosta kyllä myös Paulus Arajuurelle ja Joona Toiviolle, jotka pelasivat toppareina loistavasti.

Entinen maajoukkuepelaaja piti Huuhkajien tuloksia tuoneesta pelistä.

– Nyt on hyvä draivi päällä. Pelaajilla on se fiilis, että me johdetaan ja nyt meillä on joku sarja, joka meillä on mahdollisuus voittaa.

– Peleissä on oikeasti kova panos, sillä voittamalla pääsee kisoihin. Nyt voidaan jälleen kerran puhua ääneen siitä kaikkien yhteisestä unelmasta, Rajamäki toteaa.

Hradecky debytoi Leverkusenissa viikko sitten lauantaina Bayern Munchenia vastaan. Tuossa ottelussa tuli tukkaan lukemin 3-1, jonka myötä Leverkusen on hävinnyt Bundesliigassa kaikki kolme otteluaan. Joukkue oli myös torstaina vaikeuksissa Eurooppa-liigan ottelussa Ludogoretsia vastaan, kun saksalaiset olivat jo puolen tunnin pelin jälkeen kahden maalin tappioasemassa. Leverkusen taisteli kuitenkin loppuun ja nousi tärkeään 3-2-voittoon.

Kauden alku on ollut joukkueelle heikko, jonka luulisi tuovan lisäpainetta pelaamiseen. Rajamäen mukaan vielä siihen ei ole kuitenkaan syytä. Sunnuntain kotiotteluun Mainzia vastaan Leverkusen voi lähteä vielä ihan rennoin mielin hakemaan parastaan, vaikka Mainz on aloittanut kautensa Bundesliigassa todella vahvasti. Joukkue on ottanut kolmesta pelistä seitsemän pistettä.

– He ovat niin kovia ammattilaisia, että he eivät sitä mieti. He voivat luottaa siihen, että pitkässä juoksussa se homma kääntyy. Totta kai he haluavat silti voittaa mahdollisimman pian.

– Tulos tulee, kun asiat tehdään oikein. Ei heillä lapanen ala tärisemään. Tämä ei ole vielä mikään elämän ja kuoleman matsi.

Hradeckyn selän taakse on mennyt kahdessa ottelussa viisi maalia, joten alku uudessa seurassa ei ole ollut täysin optimaalinen. Rajamäki luottaa Hradeckyyn silti kuin vuoreen.

– Luke on hyvä veskari ja hän tietää sen itsekin.

– Jos alkaa helppoja menemään sisään, niin sitten homma on eri. Maalivahtien virheet näkyy eniten tulostaululla. Niitä ei ole kuitenkaan Lukelle tullut aikoihin. Laatuveskari on aina laatuveskari, Rajamäki toteaa.

Leverkusenin ja Mainzin välinen ottelu on nähtävissä sunnuntaina suorana lähetyksenä Viasat Urheilu -kanavalla jaViaplayssä klo 16.20 alkaen.

Jesse Happonen


Ota 20 ilmaiskierrosta

Ei omaa rahaa, ei riskiä

  • Avaa pelitili Lucky Dinolle.
  • Saat heti ilman omaa rahaa 20 ilmaiskierrosta Narcos-peliin!
  • Tallettajille lisäksi jopa 400€ bonus + 100 ilmaiskierrosta lisää.