Huuhkaja-sensaatio elää unelmaansa maajoukkueen matkassa: ”Antaa minulle hirveästi lisää motivaatiota”

© Kuva: Juha Tamminen
Valioliigassa Chelsea - Arsenal! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!

Huuhkajien laitahyökkääjä Pyry Soiri kuuluu niihin pelaajiin, jotka ovat tehneet läpimurtonsa Suomen A-maajoukkueeseen viimeisen parin vuoden aikana. Viime peleissä 23-vuotias Soiri on ottanut paikkansa avauskokoonpanon vasemmalta laidalta.

Soiri esiintyi lauantaina Nations Leaguen avausottelussa Unkaria vastaan jälleen pirteästi. Etenkin toisella puoliajalla Soiri voitti nopeudellaan Huuhkajille tärkeitä hetkiä, kun Unkarin hitaahkot puolustajat joutuivat rikkomaan häntä.

– Ensimmäisellä puoliajalla minun ja (Jere) Urosen laita oli vähän tukossa, mutta sitten toisella puoliajalla pääsin tekemään niitä asioita, joissa olen hyvä. Pääsin juoksemaan pallon kanssa ja haastamaan pakkeja. Mielestäni saimme ihan hyvin vastaiskuja aikaiseksi, mutta totta kai parannettavaa on. Paikoista pitää laittaa sisään, mutta tämän päälle on hyvä rakentaa, Itävallan pääsarjaan FC Admiran riveihin siirtynyt Soiri toteaa SuomiFutis-sivustolle.

Miehen yhteispeli toimii hienosti Suomen hyökkäyspelin avainhahmojen Teemu Pukin ja Robin Lodin kanssa.

– Tässä on koko ajan oppinut pelaamista heidän kanssaan. He ovat ottaneet minut tosi hyvin sisään ja olemme keskustelleet, miten voimme peliämme kehittää. Olemme huomanneet toistemme vahvuuksia ja pystymme hyödyntämään niitä.

Soiri kertoo tietävänsä lähes aina minne juosta, kun taiturimainen Lod saa pallon.

– Totta kai se vähän riippuu, mihin hän lähtee kuljettamaan. Pitää miettiä, miten minun juoksu auttaa sitä tilannetta. Välillä se menee niin, että en saa palloa, mutta avaan liikkeelläni hänelle tilaa. Juuri tuollaisia asioita opimme koko ajan lisää.

183-senttisen laiturin puheista käy ilmi, kuinka paljon hän nauttii pelata Suomen maajoukkuepaita yllään.

– Tämä on ollut minulle aina unelma. Pelasin Veikkausliigassa hyvin ja sitten tuli aika lähteä ulkomaille. Se avasi minulle ovet tänne ja minun on hyvä olla täällä. Tämä näyttää minulle sen, että tekemällä kovasti duunia, unelmat toteutuu. Se antaa minulle hirveästi lisää motivaatiota päästä vielä eteenpäin.

Luottavaisena Viron kaatoon

Seuraavaksi Soiri pääsee näyttämään nousujohteista pelaamistaan tiistaina, kun Huuhkajat isännöi Viroa Turun Veritas Stadionilla.

– Katsoin vähän heidän Kreikka-peliään. He vetivät siinä hyvin, eivätkä tehneet hommaa Kreikalle helpoksi. Meillä on kokemusta heitä vastaan, mutta uskon että luvassa on kova matsi. Olen kuitenkin tosi luottavainen.

Suomi lähtee otteluun ennakkosuosikkina. Soiri ei aio ottaa asetelmasta paineita.

– En mieti niitä. Ennen Unkari-peliä tavoite oli saada vain kolme pistettä. Nyt tilanne on oikeastaan sama. Turha ottaa mitään ylimääräisiä paineita, vaan pitää tehdä se sama juttu alusta asti peli kerrallaan.

Nations Leaguen ottelu Suomi-Viro potkaistaan käyntiin tiistaina kello 21.45. Viasat, Viaplay ja Viafree näyttävät ottelun suorana lähetyksenä. Ottelun studio-osuus alkaa kello 21.00.

Jesse Happonen, Turku


400% bonus vedonlyöntiin: Talleta 10€ ja saat 50€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Betsafelle alapuolen napista.
  2. Talleta 10€.
  3. Talletuksen jälkeen saat 50€ pelirahaa.

Valioliigassa Chelsea - Arsenal! Lyö veto ja hyödynnä talletusbonus!