Huuhkajien kapteeni Tim Sparv voitti pelkonsa: ”Nyt olen valmis avaukseen”

© Kuva: Juha Tamminen

Huuhkajat voi saada tiistaiseen Viro-otteluun avauskokoonpanoonsa rautaisen vahvistuksen. Lauantaina Unkaria vastaan vaihdossa aloittanut Tim Sparv nimittäin sanoo pohkeensa olevan nyt kivuton, ja mies on valmis avaukseen.

– Ei se ole kipeä. Ei ole tullut minkäänlaista takaiskua ja voin olla todella tyytyväinen. Seura on sitä varmasti myös, Sparv kertoi sunnuntaina Turussa Palloliiton kotisivuilla julkaistussa haastattelussa.

Sparv kertoi Unkari-pelin alla, että molemmat ottelut saattaisivat jäädä pohjevaivan takia pahimmassa tapauksessa väliin, mutta hän jäisi joka tapauksessa paikalle joukkuekavereitaan kannustamaan. Vaihdossa hän aloitti Unkaria vastaan omasta toiveestaan, mutta kutsu kentälle kävi 63. minuutilla.

– Kyllä takaraivossa oli pieni pelko. Olen erittäin tyytyväinen, että päätin sanoa Rivelle (päävalmentaja Markku Kanervalle), että en halua aloittaa peliä. Se oli hyvä päätös. Muut jätkät olivat treenanneet kuitenkin koko viikon, joten se oli enemmän reilua heille, kapteeni myöntää.

– Sain puoli tuntia pelata ja tänään aamulla oli hyvät treenit, joten olen taas hyvässä iskussa. Nyt olen valmis menemään avaukseen.

Onnistunut Nations League -startti lämmitti tietysti niin Sparvin kuin koko joukkueenkin mieltä.

– Se oli aivan loistava fiilis. Liian usein nämä karsinnat ovat alkaneet tappiolla. Nyt tuntuu hyvältä, kun meillä on kolme pistettä.

– Muutenkin ilta oli hieno Tampereella, kun katsojia oli 10 000 ja aurinko paistoi. Tästä on ilman muuta hyvä jatkaa, mutta ei kukaan ole vielä tyytyväinen. Tämä oli vasta ensimmäinen ottelu, Sparv muistuttaa.

Suomen ja Viron välinen Nations Leaguen ottelu alkaa Turun Veritas Stadionilla tiistaina kello 21.45. Ottelu näkyy suorana Viasatilla, Viaplaylla sekä ilmaiseksi Viafree -suoratoistopalvelussa.


Katso MM-kiekon kaikki pelit ilmaiseksi!

  • Leijonien ottelut tarjolla kansainvälisen jääkiekkoliiton ilmaisella livestriimillä.
  • Viralliset maksuttomat livelähetykset myös kaikista muista otteluista finaali mukaan lukien.
  • Vaikka reissun päältä kännykällä tai tabletilla, ilman maksukanavan tilaamista.